Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Mulla Ali ibn Sultan el-Karij dhe veprat e tij - Një bibliografi deskriptive -

27 Shkurt, 2018

Burimi: The Islamic Quarterly: vëll. 58, nr. 2, fq. 129-156 Përktheu: Fatih Ibrahimi

Lexo artikullin

Postuar në Akaid dhe Fikh Islam

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu ...

25 Shkurt, 2018

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu mbante në oborrin e tij shqiptarë dhe serbë/ I shërbeu superfuqive të kohës, i tradhtoi dhe vdiq nga malarja

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

20 Shkurt, 2018

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

VAKËFI – HISTORIA DHE KONCEPTI I TIJ

14 Shkurt, 2018

Vakëfi është një institucion shumë i rëndësishëm, si nga aspekti ekonomik po ashtu edhe nga aspekti shpirtëror e human

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

EZAN AFRIČKIH ROBOVA U AMERICI: ISLAMSKI KORIJENI BLUZA

14 Shkurt, 2018

“Ljudi koji su donijeli bluz u Sjedinjene Države nisu bili Arapi nego Afrikanci koji su imali vezu s Arapima u dužem periodu”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Turku imagjinar

21 Dhjetor, 2017

Bozhidar Jezernik, Turku imagjinar, Logos-A, Shkup, 2017

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

Çamët, Rohingiat e Evropës?

21 Dhjetor, 2017

*Autori është shkrimtar, poet, regjisor, dramaturg. Mban postin e kryetarit të Studimeve Islame “Ibn Khaldun”, Universiteti Amerikan në Uashington, DC.

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

Savremene selefije i njihov utjecaj na razbijanje muslimana

13 Dhjetor, 2017

Dr. Se'id Fuda je savremeni muslimanski alim iz Jordana. Njegova uža naučna oblast je akaid (islamsko vjerovanje), i slovi za istaknutog poznavaoca sekti i pravaca koji su nastali u okrilju isl

Lexo artikullin

Postuar në Boshnjakisht

SOT KALAJA KLITH…

30 Nëntor, 2017

Poezi aktuale qe duhet ta preke ndergjegjen e qeveritareve

Lexo artikullin

Postuar në Poezi Islame

Pese ajete ...

22 Tetor, 2017

Hasan El-Basriu r.a.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime për fëmijë dhe të rinjë

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme