Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Historia e personaliteteve shqiptare të Vilajetit të Janinës (1859-1909) I

27 Mars, 2019

Libri i Syrja bej Vlorës “Historia e personaliteteve shqiptare të Vilajetit të Janinës (1859-1909)” është një punim enciklopedik me vlera të padisku

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Nevoja e ringjalljes së trashëgimisë intelektualo-shpirtërore

27 Mars, 2019

Shekulli i tanishëm dhe shoqëria moderne perëndimore i ofron sfida të panumërta dhe pothuaj në të gjitha lëmenjtë shoqërisë myslimane.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Koncepti i reformës në Islam

26 Mars, 2019

... shoqëritë myslimane ishin bërë aq pasive, saqë besnikërinë ndaj fesë e shihnin vetëm në ruajtjen dhe imitimin e vlerave të së kaluar&eum

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Kishat dhe Lufta në Bosnjë

18 Mars, 2019

Pothuajse që nga fillimi, lufta e drejtuar nga serbët u shoqërua nga një plojë ndaj traditës fetare e kulturore muslimane, si një mësymje ndikimi i së cil&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

ARNAUTËT, NDËRMJET MITIT DHE LEGJENDËS

6 Mars, 2019

Zamputi e përmend Amedeo’n, i cili prej vitit 1567 thoshte se populli që ai e quante veten “arbër”, në Perandorinë Osmane quheshin “arnautë”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Emrat me origjinë arabe në Spanjë

12 Janar, 2019

Emrat me origjinë arabe në Spanjë

Lexo artikullin

Postuar në Kuriozitete

Besëtytnia, pasojë e padijes për fenë

13 Dhjetor, 2018

Qytetarët i kthehen paranormales kur shoqëria i neglizhon ata.”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

Tre krisma topash të Pikomillinit mbi Shkup, ose 329 vite nga djegia e qytetit

25 Tetor, 2018

“Atë ditë me diell të 26 tetorit të vitit 1689, në shenjën e dhënë prej tre krismash nga artileritë, ushtarët – nën urdhrin e gjenera

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Ibn Nuxhejm

23 Tetor, 2018

Zejnuddin (ose Abidin) Ibrahim ibn Muhammed ibn Muhammed ibn Muhammed Ibn Nuxhejm (926-969 ose 970 h./1520-1563) ishte një jurist i dalluar i shkollës hanefi të fikhut.

Lexo artikullin

Postuar në Akaid dhe Fikh Islam

Ebu Hamid ibn Muhammed Gazaliu - Jeta, vepra dhe aspekte të idesë -

3 Tetor, 2018

Shkeputje: Nexhat Ibrahimi, Kater urtare muslimane, Logos-A, Shkup, 2014

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme