Të përzgjedhura
Porositë nga surja Jusuf Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit Akaidi islam i Nesefiut
 

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Dijetari bashkëkohor Tarik Ramadan mendon se akaidi është shkencë elite, në frymën dhe suazat e së cilës do ta shtrijnë aktivitetin edhe shkencat tjera.

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Shkenca e ilm’ul-kelamit është dituri origjinale islame, e cila doli si rezultat i zhvillimit të diskutimeve që kishin të bënin me Kur’anin, se a është Fjal

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Akaidi islam i Nesefiut

Fjala e përkthyesit

Akaidi islam i Nesefiut
   
Artikujt e fundit:

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

3 ditë më parë

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

VAKËFI – HISTORIA DHE KONCEPTI I TIJ

1 javë më parë

Vakëfi është një institucion shumë i rëndësishëm, si nga aspekti ekonomik po ashtu edhe nga aspekti shpirtëror e human

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

EZAN AFRIČKIH ROBOVA U AMERICI: ISLAMSKI KORIJENI BLUZA

1 javë më parë

“Ljudi koji su donijeli bluz u Sjedinjene Države nisu bili Arapi nego Afrikanci koji su imali vezu s Arapima u dužem periodu”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Turku imagjinar

21 Dhjetor, 2017

Bozhidar Jezernik, Turku imagjinar, Logos-A, Shkup, 2017

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

Çamët, Rohingiat e Evropës?

21 Dhjetor, 2017

*Autori është shkrimtar, poet, regjisor, dramaturg. Mban postin e kryetarit të Studimeve Islame “Ibn Khaldun”, Universiteti Amerikan në Uashington, DC.

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

Savremene selefije i njihov utjecaj na razbijanje muslimana

13 Dhjetor, 2017

Dr. Se'id Fuda je savremeni muslimanski alim iz Jordana. Njegova uža naučna oblast je akaid (islamsko vjerovanje), i slovi za istaknutog poznavaoca sekti i pravaca koji su nastali u okrilju isl

Lexo artikullin

Postuar në Boshnjakisht

SOT KALAJA KLITH…

30 Nëntor, 2017

Poezi aktuale qe duhet ta preke ndergjegjen e qeveritareve

Lexo artikullin

Postuar në Poezi Islame

Pese ajete ...

22 Tetor, 2017

Hasan El-Basriu r.a.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime për fëmijë dhe të rinjë

RRJEDHIMET E SUNDIMIT OSMAN NDËR SHQIPTARË NË PRIZMIN E PLURALIZMIT KRITIK

14 Tetor, 2017

Rrjedhimet e sundimit osman ndër shqiptarë duhet të vlerësohen nga aspekti i legjitimitetit të vetë Perandorisë Osmane në skenën e historisë dhe nga n

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

HUTBEJA DHE MESAZHI I BAJRAMIT TË KURBANIT

31 Gusht, 2017

Me fat ju qoftë Bajrami - e gëzofshi për shumë vite!

Lexo artikullin

Postuar në Hutbe

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme