Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Implikimet e procesit global të sekularizmit

16 Gusht, 2009

Duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se sekularizmi nuk është i kufizuar vetëm mbi botën e Perëndimit dhe së këndejmi duhet të dim&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Muslimanët para përbindëshit të skillës dhe haribdes & Fundamentalizmi masono-kryqtar mbi kokë të muslimanëve

16 Gusht, 2009

Hyrje: Lëvizjet dhe ndryshimet e vazhdueshme në botë, sidomos pas Luftës së Dytë Botërore, shpiejnë para faktit se pësimi i vazhdueshëm i vendeve d

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Pse nuk duhet ta hamë mishin haram (derrin) dhe prodhimet e tij? - Kultura e ushqimit te muslimanët shqiptarë-

16 Gusht, 2009

Muhammedi a. s. thotë: “Kush ushqehet 40 ditë me ushqim hallall, All-llahu e ndriçon zemrën e tij me dritë dhe e bën atë burim të urtësisë si n

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Suzi Zerrini – vlerë e nëpërkëmbur (1455- 1524) Kush është Suziu?

16 Gusht, 2009

Në periudhën e ndërrimit të kulturës dhe qytetërimit kristian ortodoks me kulturën dhe qytetërimin musliman në Prizren, në gjysmën e dytë t&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Roli i sekteve islame në trojet shqiptare

16 Gusht, 2009

Trajtimi i problemit të sekteve në trojet shqiptare, por edhe në rajon shtron domosdo pyetjen se prej kur veprojnë sektet me koloritë islam në këto troje dhe konstat

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

X h a m i a - mësonjtorja e parë dhe më e vjetër -

16 Gusht, 2009

Angazhimi shpirtëror i Arabëve para islamit ishte i kufizuar vetëm në poezi, që atëherë e arriti edhe

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Ndërmjet deficitit të moralit dhe suficitit të krimit

16 Gusht, 2009

Gazetat e ndryshme dhe TV-të, dashtë e pa dashtë, të imponojnë pyetjen: Ku po shkon Kosova, çfarë rruge të mbrapshtë ka kapur dhe çfarë degje

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Shqip kah flitet

16 Gusht, 2009

Shqip kah flitet O bir! Nëpër shekuj Kam pritur e përcjellur Shumë pranvera të plagosura: Me kulla të djegura,

Lexo artikullin

Postuar në Poezi Islame

KUSH PO I FYEN NDJENJAT FETARE TË SHQIPTARËVE TË BESIMIT ISLAM..?

16 Gusht, 2009

Se bëhet fjalë për “xhihadin” katolik anti-islam në Kosovë dhe më gjerë, në këtë fakt nuk dyshon më askush. Sepse që kur u rrëzua k

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Të edukosh e të arsimosh

16 Gusht, 2009

Një parabollë e njohur që e shënojnë librat e lashta fletë se në një debatë në prani të vet halifit janë kontestuar filozofët dhe ulema

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme