KOSOVA E KA FITUAR LUFTËN ME PANSLLAVIZMIN, BETEJA E SAJ E RADHËS ËSHTË ME NEOKOLONIALIZMIN

E sigurt është se në një Kosovë të deshqiptarizuar e të deislamizuar, sërish do të triumfonte ortodoksia sllave, sepse Perëndimi pa shqiptarët e Kosovës, shumica absolute e të cilëve janë muslimanë, nuk ka asnjë shans të ruajë fitoren mbi ortodoksinë dhe pansllavizmin këtu.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 7 Qërshor 2018, 12:48Shkruan: Dr. Milazim Krasniqi

SI DUKEN EMISIONET TELEVIZIVE FETARE GJATË RAMAZANIT

Besoj se tematika do të duhej të zgjerohej, duke përfshirë edhe aspekte historike e sociale të Islamit ndër shqiptarë, dokumentarë për xhami të vjetra, për hoxhallarë të njohur që i kanë kontribuar besimit e atdheut, vështrime për literaturën shqipe me sfond islam, vështrime e vlerësime mbi poezinë popullore me motive islame, etj.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 7 Qërshor 2018, 00:01Shkruan: Dr. Milazim Krasniqi

Thirrja Islame ndër shqiptarë në ambientin konkret gjeokulturor e gjeopolitik dhe të postmodernizmit

Dy myezinë të këtyre dy xhamive, djem të rinj, të veshur si të gjithë të rinjtë e tjerë prishtinas, pasi thirrën ezanin dhe falën namazin vullnetar, nxorën celularët dhe po kontrollonin me vëmendje ose ndonjë portal ose profilet e veta në rrjetet sociale.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Qërshor 2017, 16:33Shkruan: Milazim KRASNIQI

Tragjedia e Parisit nxori në pah racizmin tonë të fshehur

Racizmi ynë nuk ka ndryshuar. Është i gjallë e po gjen çdo ditë justifikime të reja për dhembshurinë tonë selektive.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 15 Nëntor 2015, 10:07Shkruan: Nga Jonathan Cook

Shuteriqi dhe historia si instrument i pushtetit

Shuteriqi ka qenë pjesë e rëndësishme e fabrikimit të memories kolektive të shqiptarëve nëpërmjet studimeve, sidomos mbi Mesjetën.

Vazhdo leximin!

E Martë, 10 Nëntor 2015, 20:41Shkruan: Doan Dani

Çfarë është Islami politik?*

Megjithëse diskutimet rreth motivit politik apo interesit klasor duhet të vazhdojnë të jenë pjesë e narrativës rreth Islamit bashkëkohor

Vazhdo leximin!

E Premte, 5 Qërshor 2015, 06:49Shkruan: Charles Hirschkind

Besa-besë dhe bashkëkohësimi i unit arkaik

“Nëse nuk jemi bashkë në veprim (nëse nuk bashkëveprojmë) ujdia në ide nuk ka dobi.” (M. Ikball)

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 27 Maj 2015, 17:06Shkruan: Eljesa ISMAILI, Shkup

MBETJET NEOKOLONIALE DHE NEOLIBERALIZMI I SHPIFUR PO PRODHOJNË GAZETARI TË ÇORODITUR

Formula neoliberale “laissez-faire” është shndërruar në mekanizëm të stimulimit të konflikteve në një shoqëri që para gjashtëmbëdhjetë vjetësh mezi ka dalë gjallë nga konflikti dhe ka nevojë si për oksigjen për shtet ligjor, për paqe e harmoni sociale.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 3 Maj 2015, 12:34Shkruan: Milazim KRASNIQI

Horizonti i Europës

Në frontin politik, lidhja e Europës me sfidat kyçe globale të botës ka për t’u bërë përsëri një çështje diskutimi për sa ka të bëjë me sigurinë e energjisë, krizën në Ukrainë, luftën në Siri, numrin gjithmonë në rritje të refugjatëve sirianë, terrorizmin e Shtetit Islam të Irakut dhe Shamit (ISIS) dhe me procesin e paqes palestineze.

Vazhdo leximin!

E Premte, 10 Prill 2015, 18:24Shkruan: Shkruan: Ibrahim KALLËN*, Ankara

Erdoganizmi vs. titizmit

Qysh në maj-qershor 1948 ne ishim më se të ndërgjegjshëm se Titoja e titistët, si tradhtarë të marksizëm-leninizmit, ishin dhe mbeteshin të dëmshëm e të rrezikshëm për të gjitha partitë komuniste, për lëvizjet revolucionare dhe luftërat nacionalçlirimtare kudo në botë, por për ne, komunistët e popullin shqiptar, ata, përveç sa më sipër, ishin e do të mbeteshin edhe armiq direkt, antishqiptarë të egër e të betuar. (Enver Hoxha, Titistët, fq. 532)

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Shkurt 2015, 16:34Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme