SHTATË SHENJA TË VAZHDUESHME

Në kohën e teknologjisë së lartë në çdo çast mund ta vrojtojmë botën dhe gjithësinë, shumë shpejt e lehtë i përcjellim ndryshimet kozmike, por vështirë i shpjegojmë ato. Ngushëllim duhet të gjejmë në librat e shenjtë.

Revista SHENJA, OPINION/ANALIZË, Jun 17, 2020

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 17 Qërshor 2020, 10:37Shkruan: ISN

DORQOLL

Danubi ishte me xhami të shumta, secila prej tyre ka mëhallën.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 13 Qërshor 2020, 08:49Shkruan: ISN

SULLTAN ABDULMEXHIDI II

Asambleja Kombëtare e Turqisë në Ankara, e cila e suprimoi sulltanatin, në anën tjetër e zgjodhi Abdulmexhidin për halif të muslimanëve. Ai ishte edhe halifi i fundit osman, i 37 me radhë i dinastisë, nga viti 1922-1924.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 8 Qërshor 2020, 12:27Shkruan: ISN

AHMED NUREDIN, I BIRI I ABDULHAMIDIT II

Në epitafin e AHMED NUREDINIT shkruan: “Princ Ahmed Nuredin, i biri Sulltan Abdulhamidit II. Më 11.06.1900 -02.06.1945.” “El-Fatiha”!

Vazhdo leximin!

E Hënë, 8 Qërshor 2020, 09:59Shkruan: ISN

JASHAR BEJ SHKUPI

Jashar bej Shkupi ishte një politikan, patriot dhe ideolog i kohës, pjesëtar i Lidhjes së Prizrenit më 1878.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Qërshor 2020, 16:09Shkruan: Nexhat Ibrahimi

AGJËRIMI I MUAJIT RAMAZAN, DIGË DHE MELHEM

Revista, SHENJA, prill 2020, fq. 64-66.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 15 Prill 2020, 23:30Shkruan: Shkruan: ISN

REFORMIMI I TË MENDUARIT MUSLIMAN

https://shenja.tv/reformimi-i-te-menduarit-musliman/
OPINION/ANALIZË Apr 7, 2020

Vazhdo leximin!

E Hënë, 13 Prill 2020, 18:46Shkruan: Nexhat Ibrahimi

BASHKËRENDITJA NDËRMJET TË PËRHERSHMES DHE TË NDRYSHUESHMES

Islami është fe tërësore, shpirtërore dhe materiale. Parimet e saj janë të pandryshueshme, të vendosura në Librin e Allahut dhe fjalët e veprat e Pejgamberit a.s., por hollësitë i përcakton secila kohë varësisht nevojave dhe përmasave të veta. Individi ka liri të veprojë e zhvillojë prirjet e veta, por kjo duhet bërë në kuadër të nevojave të komunitetit dhe frymës së tij.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 5 Prill 2020, 21:07Shkruan: Nexhat Ibrahimi

PAFEJA NDËR NE

Burimi:
Nexhat Ibrahimi, Hap pas hapi, Logos-A, Shkup, 2018, fq. 297-308.

Vazhdo leximin!

E Premte, 3 Prill 2020, 11:00Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Aktualiteti i të drejtës islame në kohë dhe në hapësirë

Brenda një shekulli Islami si fe e sistem jete u shtri prej Spanjës deri në Kinë dhe prej thellësisë së Af­ri­kës deri në pjesët kontinentale të Evropës e Azisë Pe­rë­n­dimore.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Shkurt 2020, 21:53Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme