Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Vazhdo leximin!

22 Orë më parëShkruan: Ibrahim Kalin

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu ...

Heroi serbo-shqiptar Skënderbeu mbante në oborrin e tij shqiptarë dhe serbë/ I shërbeu superfuqive të kohës, i tradhtoi dhe vdiq nga malarja

Vazhdo leximin!

E Dielë, 25 Shkurt 2018, 15:07

VAKËFI – HISTORIA DHE KONCEPTI I TIJ

Vakëfi është një institucion shumë i rëndësishëm, si nga aspekti ekonomik po ashtu edhe nga aspekti shpirtëror e human

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Shkurt 2018, 12:34Shkruan: Dr. Islam Hasani

EZAN AFRIČKIH ROBOVA U AMERICI: ISLAMSKI KORIJENI BLUZA

“Ljudi koji su donijeli bluz u Sjedinjene Države nisu bili Arapi nego Afrikanci koji su imali vezu s Arapima u dužem periodu”

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Shkurt 2018, 12:31

RRJEDHIMET E SUNDIMIT OSMAN NDËR SHQIPTARË NË PRIZMIN E PLURALIZMIT KRITIK

Rrjedhimet e sundimit osman ndër shqiptarë duhet të vlerësohen nga aspekti i legjitimitetit të vetë Perandorisë Osmane në skenën e historisë dhe nga ndikimi që ajo pati në fatet demografike, territoriale, fetare, politike e kombëtare të shqiptarëve, të cilët nuk qenë të vetmit që iu ekspozuan atij sundimi, por qenë ata që përfituan bukur shumë prej tij.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 14 Tetor 2017, 06:39Shkruan: Milazim KRASNIQI

Popullsia e Çamërisë dhe besimi i tyre mysliman

Mbi Çamërinë gjatë shekujve...

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Prill 2017, 19:47Shkruan: Alba Haruni

Rrymat selefiste dhe pikëpamjet e tyre lidhur me el-vela’ ve’l-bera’-në (lojalitetin dhe distancimin)*

Rrymat selefiste ...

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Prill 2017, 16:59Shkruan: Joas Wagemakers**

Arti dhe Liturgjia e Islamit

Arti i shenjtë përmbush dy funksione reciprokisht plotësuese: ai rrezaton bukurinë e ritit dhe, njëherazi, e mbron atë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 29 Mars 2017, 06:03Shkruan: Titus Burckhardt

Demografia historike e shqiptareve nga mesjeta ne kohen moderne

Ndërsa në Serbi politika e ka fetarizuar historinë, tek ne përkundrazi politika e ka letrarizuar atë.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 18 Mars 2017, 08:37Shkruan: Dr. Ardian Muhaj

Filozofia e festave fetare në Islam

Festat islame janë paraparë për urtësi sublime dhe qëllime të larta

Vazhdo leximin!

E Dielë, 25 Dhjetor 2016, 17:08Shkruan: Mr.Qemajl Morina

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme