Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Islami dhe epoka shekullare

20 Korrik, 2020

Publikuar ne DITURI ISLAME, nr. 355, qershor 2020, fq. 15-17

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

GJENOCIDI GREK NË ÇAMËRI

28 Qërshor, 2020

Greqia as që e njeh gjenocidin grek ndaj çamëve dhe nuk lejon çamët muslimanë të rikthehen në tokat e tyre. Nuk pajtohet për rikthimin e pasurive t&eum

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

MË MIRË NË SHTËPI POR TË BASHKUAR DHE TË DASHUR MES VETI

19 Qërshor, 2020

“Dhe ik nga lebrosa siç ik nga luani.” (Ahmedi)

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

SHTATË SHENJA TË VAZHDUESHME

17 Qërshor, 2020

Në kohën e teknologjisë së lartë në çdo çast mund ta vrojtojmë botën dhe gjithësinë, shumë shpejt e lehtë i përcjellim nd

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

DORQOLL

13 Qërshor, 2020

Danubi ishte me xhami të shumta, secila prej tyre ka mëhallën.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

SULLTAN ABDULMEXHIDI II

8 Qërshor, 2020

Asambleja Kombëtare e Turqisë në Ankara, e cila e suprimoi sulltanatin, në anën tjetër e zgjodhi Abdulmexhidin për halif të muslimanëve. Ai ishte edhe hali

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

AHMED NUREDIN, I BIRI I ABDULHAMIDIT II

8 Qërshor, 2020

Në epitafin e AHMED NUREDINIT shkruan: “Princ Ahmed Nuredin, i biri Sulltan Abdulhamidit II. Më 11.06.1900 -02.06.1945.” “El-Fatiha”!

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

JASHAR BEJ SHKUPI

1 Qërshor, 2020

Jashar bej Shkupi ishte një politikan, patriot dhe ideolog i kohës, pjesëtar i Lidhjes së Prizrenit më 1878.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

DISA ASPEKTE TË LUFTËS PËR ALFABETIN SHQIP NË STAMBOLL

23 Maj, 2020

Samiu shkruan: “Është për t’u çuditur qysh ka rrojtur gjer më sot komb’ i shqiptarëvet, duk mos me shkruar’ e duk mos me kënduarë gjuh

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Intervistë ekskluzive me Kryetarin e Institutit të Mendimit Islam, Mehmet Görmez

20 Maj, 2020

Shkenca shpjegon, feja jep kuptim May 20, 2020

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme