You Can`t Understand ISIS If You Don`t Know the History of Wahhabism in Saudi Arabia

BEIRUT -- The dramatic arrival of Da'ish (ISIS) on the stage of Iraq has shocked many in the West. Many have been perplexed -- and horrified -- by its violence and its evident magnetism for Sunni youth. But more than this, they find Saudi Arabia's ambivalence in the face of this manifestation both troubling and inexplicable, wondering, "Don't the Saudis understand that ISIS threatens them, too?"

Vazhdo leximin!

E Enjte, 28 Gusht 2014, 10:13

Alija Izetbegoviqi flet shqip!

Versioni i kompletit, i përkthyer në gjuhën shqipe, në pesë vëllime, vjen në një format prej rreth 2300 faqesh, me një përgatitje të shkëlqyeshme e botim të jashtëzakonshëm për rrethanat tona kulturore e të përgatitjes së librit. Sikundër ishte një model si individ i shquar, edhe vepra e tij, kriteret e përgatitjes dhe të realizimit mund të thuhet, me plot gojë, se shndërrohen në një model që zbaton standarde të larta.

Vazhdo leximin!

E Martë, 5 Gusht 2014, 12:23Shkruan: Shkruan: Hysen MATOSHI, Prishtinë

PSE NUK E DËGJUAN SHQIPTARËT HAFIZ ALI KORÇËN

Hafiz Ali, Bolshevizmi a çkatërimi i njerëzimit, Jehona, Tiranë, 2004

Në shoqëri e kombe ku ka ekzistuar bolshevizmi, e ku pasojat e tij ende janë të forta, siç janë ndër ne shqiptarët, rreziku nga ideologjitë dhe nga organizimet ekstremiste është i madh, sepse janë dëmtuar vlerat e mirëfillta morale e fetare dhe ka rënë imuniteti nacionalist i kombit. Manipulimi dhe rekrutimi i të rinjve shqiptarë që janë në një lloj vakumi ideologjik, moral e fetar, është më i lehtë, se sa po të ishim një shoqëri e një komb stabil, që do ta kish të ruajtur të pacënuar kontinuitetin e mendimit të vet intelektual e të zhvillimit kombëtar. Prandaj, duhet të rikthehemi te mësimet esenciale si ky i hafiz Ali Korçës, që e denoncon me forcë ideologjinë globale të terorit, që të aftësohemi për t’u mbrojtur nga kërcënimet e sotme.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 21 Korrik 2014, 16:21Shkruan: Milazim Krasniqi

PËRHANIA ISLAMOFOBIKE DHE ANTINACIONALISTE E BEN BLUSHIT

Ben Blushi, Hëna e Shqipërisë, UET Press, Tiranë, 2014

Vazhdo leximin!

E Hënë, 14 Korrik 2014, 20:56Shkruan: Milazim Krasniqi

Nëse gjithçka u dashka të ecë me kohën, po koha vetë me çka duhet të ecë?

Ka lindë në Shkodër prej nji babet gjysëm-shqiptar e gjysëm- boshnjak, dhe nji nanet shqiptare.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Qërshor 2014, 23:04Shkruan: Intervistoi: Sead Cena, Shkoder

Protagonisti që i parapriu kohës

Izetbegoviqi ishte një uragan që luftonte gjithnjë kundër rrymës së erës dhe besonte në idealin e tij. Në kohën kur pushteti ideologjik jugosllav ishte instaluar me katër këmbë dhe liritë e të drejtat e njeriut nëpërkëmbeshin si mos më keq, ai nuk pushonte së shkruari dhe vepruari kundër atij regjimi, pavarësisht se këtë e paguante me lirinë e tij fizike.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 25 Qërshor 2014, 17:56

Muhammedi a.s., frymëzues dhe ndërtues brezash

Një meditim rreth veprës:

Shejh Vehbi Sulejman Gavoçi, Muhammedi alejhisselam – Jeta dhe vepra, Logos-A, Shkup, 2011, fq. 360.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 19 Shkurt 2014, 14:56Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Imam Vehbi Ismaili, xhevahir mbi xhevahirë (Analizë rrugës jetësore të Imam Vehbi Ismailit)

“Botimi i veprave të Imam Vehbiut do ta kthejë Imamin në vendin e origjinës, nga na e mori Amerika para 60 viteve.”

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Shkurt 2014, 21:57Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Nga dashuria për Islamin u zu në dashuri të kombit

Veprën “Islami në trojet iliro-shqiptare gjatë sheku­jve” të Nexhat Ibrahimit e kam lexuar një herë nga e djathta derë në faqen e fundit, për nevoja të ushqimit si studiues, dhe e kam rilexuar edhe një herë tashti nga e majta, deri në fletën e parë, me një përqendrim në tri pjesët e para, për nevojat e këtij referimi.[1]

Vazhdo leximin!

E Premte, 31 Janar 2014, 20:13Shkruan: Dr. Muhamet PIRRAKU

NGA NJË ËNDËRR E KEQE, PËRSËRI NË GJUMË!

... “Kutia magjike” në familjet e çdo shtëpie transmetonte pornografi që nga rreklamat e deri te “emisioni i lajmeve”! ...

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 11 Janar 2014, 07:41Shkruan: Hajrudin S. Muja

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme