Umeti po kthehet në skenën politike botërore

Duke mësuar nga të gjithë pararendësit e përmendur, me kaderin e Zotit duke shmangur disa atentate, duke nënkuptuar edhe këtë të fundit para tre ditësh, Erdogani u bë zëri dhe vullneti i miletit të madh turk dhe shpresa e tërë umetit musliman sot.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 20 Korrik 2016, 10:44Shkruan: Džemaludin Latić

Nga Isuf Qamili te Haxhi Qamili

Ta legjitimosh krimin, korrupsionin, amoralitetin, vjedhjen, ryshfetin, vrasjen e shqiptarëve dhe burgosjen e tyre me burg të përjetshëm dhe këtë ta bësh në emër të një shqiptarie të shpifur, duke i akuzuar të tjerët si antishqiptarë – si “Haxhi Qamilë”, kjo le që është diletantizëm intelektual, por edhe flet se sa smirëzinj dhe sa dashakeqë janë ata për kombin e tyre

Vazhdo leximin!

E Dielë, 19 Qërshor 2016, 18:28Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Rëndësia e ditës së xhuma dhe devijimi nga esenca e saj nga myslimanët e sotshëm

Xhumaja në Islam paraqet një nga shtyllat me të rëndësishme si në aspektin e obligimit fetar dhe adhurimit dhe lutjes ndaj Allahut Fuqiplotë, ashtu edhe në aspektin e rrafshit ndërnjerëzor dhe rëndësisë së saj për socializimin e njerëzve ku do që janë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 15 Qërshor 2016, 20:58Shkruan: Imran Rasimi

Si u vranë 20 mijë shqiptarë në luftë kundër Vahabistëve dhe si e shkatërruan shtetin e parë vahabist

Mehmet Ali Pasha, e dërgoi kundër vehabinjve birin, Tosun Pasha , me ç’rast Meken dhe Medinën i shpëtoi nga këta barbarë vahabist (1813).

Vazhdo leximin!

E Enjte, 9 Qërshor 2016, 16:49

PA VARR EDHE THEMELUESI I QYTETIT TË KORÇËS, ILJAZ BEJ MIRAHORI; MONUMENT JO E JO!

Mirahori është themeluesi i qytetit të Korçës, por pa varr në qytetin që e themeloi vetë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 12 Tetor 2015, 16:49Shkruan: Vepror HASANI

FILLET E ISLAMIT NË TROJET SHQIPTARE

Nexhat Ibrahimi: “Islami dhe muslimanët në tokat shqiptare dhe në Ballkanin mesjetar (shekujt IX-XIV)”, Logos-A, 2003, Shkup – Prishtinë – Tiranë, fq. 144

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 2 Shtator 2015, 19:55Shkruan: Dr. Pajazit Nushi

Serigrafi matematike me Nënë Terezën

Është e vështirë të besohet që ky operacion kompleks serigrafie në disa tekste mësimore të jetë një përsëritje e rastësishme.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 2 Shtator 2015, 19:07Shkruan: Elton Hatibi

Prizreni, kryeqyteti i xhamive

Prizreni është një qytet prej të cilit do të doje të mos ndaheshe kurrë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2015, 10:15Shkruan: Qani Sulku

A ka islamofobi në Shqipëri? – Një historik i shkurtër i fenomenit

A mund të flasim për Islamofobi në një vend me shumicë muslimane?

Vazhdo leximin!

E Martë, 4 Gusht 2015, 17:42Shkruan: Roald A. Hysa

Një vërejtje serioze për njëfar Dedë Palokaj rreth Illyricum Sacrumit

Je i ardhur në Kosovë, sikur çdo katolik tjetër

Vazhdo leximin!

E Dielë, 2 Gusht 2015, 15:14Shkruan: Isa Mulaj

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme