Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Mendimi filozofik i Ibn Haldunit

16 Gusht, 2009

Ibn Halduni nuk ka shkruar vepër të madhe nga fushat e pranuara në traditën filozofike islame, as ndonjë tjetër për të cilën vetë ka konsideruar se i

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Koncepcioni i Zotit dhe domethënia e namazit

16 Gusht, 2009

Kemi parë se mendimi që mbështetet në përvojën fe­tare krejtësisht e kënaq testin intelektual. Sferat më të rën­dësishme të p&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

GJUHA SHQIPE NË MEDIA

16 Gusht, 2009

Kohëve të fundit mbase janë bërë të shumta tekstet që kanë folur për (keq)përdorimin e shqipes në media, por kjo në vend që t’i motiv

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

TRE THEMELET DHE ARGUMENTET E TYRE

16 Gusht, 2009

Jeta dhe shkollimi i Muhammed b. Abdulvehhabit tc "Jeta dhe shkollimi i Muhammed b. Abdulvehhabit "

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

MBI VARRIN E MUHAMMEDIT a.s.

16 Gusht, 2009

Po qëndroj para varrit Tënd. E di, ke qenë njeri dhe ke vdekur. Unë nuk po të lutem, as nuk po të adhuroj. Ti më ke mësuar ashtu. Ashtu për ty thotë e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Ekonomia e fuqishme shton shpresat turke

16 Gusht, 2009

Fuqia e ekonomisë turke, e cila ka një rimëkëmbje mbresëlënëse qysh nga kriza financiare e viteve 2000-2001, u ballafaqua këtë vit me provën më t

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

HUTBEJA E REIS'UL-ULEMASË SË BOSNJËS DHE HERCEGOVINËS, PROF. DR. MUSTAFA CERIQ

16 Gusht, 2009

Vëllezër dhe motra të nderuara, Pasi e vrau vëllain e vet të pafajshëm Habilin, Kabili iishte i magjepsur aq shumë sa që harroi ta varrosë vël

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

“LËMSHI DIPLOMATIK” PËR KOSOVËN NGATËRROHET EDHE MË

16 Gusht, 2009

Përmendet shpesh në shkrime si fjalë e “urtë” se “pikërisht para agimit të mëngjezit, errësira bëhet më e madhe”. Nuk jemi të sigurtë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Fenë duhet ndier

16 Gusht, 2009

Abatesha e dikurshme kristiane, autorja e shumë librave mbi religjionet boterore, duke e inkuadruar edhe islamin, anglezja Karen Armstrong, në Londër ka biseduar me Umejm Abdul-latif mb

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Ide për kryqëzatë të re të Perëndimit kundër Lindjes!

16 Gusht, 2009

Në zbërthim të disa tezave në shkrimin: “Feja dhe Kombi”: kjo është intervista e Dr.Zef Mirditës dhënë “Panoramës” Zagrebase. Islamizmi shkatërron shqiptarët në ZËRI, 29 Nëntor

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme