Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Suzi Zerrini – vlerë e nëpërkëmbur (1455- 1524) Kush është Suziu?

16 Gusht, 2009

Në periudhën e ndërrimit të kulturës dhe qytetërimit kristian ortodoks me kulturën dhe qytetërimin musliman në Prizren, në gjysmën e dytë t&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Roli i sekteve islame në trojet shqiptare

16 Gusht, 2009

Trajtimi i problemit të sekteve në trojet shqiptare, por edhe në rajon shtron domosdo pyetjen se prej kur veprojnë sektet me koloritë islam në këto troje dhe konstat

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

X h a m i a - mësonjtorja e parë dhe më e vjetër -

16 Gusht, 2009

Angazhimi shpirtëror i Arabëve para islamit ishte i kufizuar vetëm në poezi, që atëherë e arriti edhe

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Ndërmjet deficitit të moralit dhe suficitit të krimit

16 Gusht, 2009

Gazetat e ndryshme dhe TV-të, dashtë e pa dashtë, të imponojnë pyetjen: Ku po shkon Kosova, çfarë rruge të mbrapshtë ka kapur dhe çfarë degje

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Shqip kah flitet

16 Gusht, 2009

Shqip kah flitet O bir! Nëpër shekuj Kam pritur e përcjellur Shumë pranvera të plagosura: Me kulla të djegura,

Lexo artikullin

Postuar në Poezi Islame

KUSH PO I FYEN NDJENJAT FETARE TË SHQIPTARËVE TË BESIMIT ISLAM..?

16 Gusht, 2009

Se bëhet fjalë për “xhihadin” katolik anti-islam në Kosovë dhe më gjerë, në këtë fakt nuk dyshon më askush. Sepse që kur u rrëzua k

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Të edukosh e të arsimosh

16 Gusht, 2009

Një parabollë e njohur që e shënojnë librat e lashta fletë se në një debatë në prani të vet halifit janë kontestuar filozofët dhe ulema

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Motivet e imagjinuara dhe reale të agresionit në Irak

16 Gusht, 2009

Deri sa analitikët parashikojnë se shpenzimet e luftës në shtigje të gjata do të jenë më të mëdha se disa qindra miliardë dollarë dhe deri s

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Fuqia dhe pafuqia e shkencës në kritikën e religjionit

16 Gusht, 2009

Çfarëdo që ne mendojmë mbi religjionin – qoftë ai “fëmijë i padijes”, “pjesërisht shprehje e mjerimit real, e pjesërisht protestë kundë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Tete (8) marsi, emancipim i femrës apo mashtrim i kulluar

16 Gusht, 2009

Dikush do të thotë, ç’është ky titull, a mund dhe si mund të shtrohet diç e tillë! Dikush do të mendoj se është gabim në hapa edhe i a

Lexo artikullin

Postuar në Femra dhe Familja muslimane

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme