Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

Amerikanët reformojnë islamin

16 Gusht, 2009

Nuk ka dyshim se islami në gjendje tejet të ndezur, thellë është futur në konfliktin e brendshëm dhe të jashtëm lidhur me vlerat, identitetin dhe vendin e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Mbulesa dhe Liria

16 Gusht, 2009

Kjo nuk është hera e parë, e sigurisht as e fundit, të flitet për mbulesën islame e tema të huqet. I nxitur nga kjo do të flas për këtë ç&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

SKËNDERBE POLITIK NË KALLDRËMIN OSMAN

16 Gusht, 2009

Ardhja e Skënderbeut në Shkup, merre si ta marrësh, paraqet një moment të veçantë të historisë së shqiptarëve në Shkup. Me të dë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

B r u n e j e t

16 Gusht, 2009

Hyrje Shteti Brunej “Shtëpia e paqës” (Negara Brunei Daru’s-selam) është sulltanat i vendosur në bregun veriperënduimor i ujdhesës Borneo. Në vitin 19

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Implikimet e procesit global të sekularizmit

16 Gusht, 2009

Duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se sekularizmi nuk është i kufizuar vetëm mbi botën e Perëndimit dhe së këndejmi duhet të dim&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Muslimanët para përbindëshit të skillës dhe haribdes & Fundamentalizmi masono-kryqtar mbi kokë të muslimanëve

16 Gusht, 2009

Hyrje: Lëvizjet dhe ndryshimet e vazhdueshme në botë, sidomos pas Luftës së Dytë Botërore, shpiejnë para faktit se pësimi i vazhdueshëm i vendeve d

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Pse nuk duhet ta hamë mishin haram (derrin) dhe prodhimet e tij? - Kultura e ushqimit te muslimanët shqiptarë-

16 Gusht, 2009

Muhammedi a. s. thotë: “Kush ushqehet 40 ditë me ushqim hallall, All-llahu e ndriçon zemrën e tij me dritë dhe e bën atë burim të urtësisë si n

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Suzi Zerrini – vlerë e nëpërkëmbur (1455- 1524) Kush është Suziu?

16 Gusht, 2009

Në periudhën e ndërrimit të kulturës dhe qytetërimit kristian ortodoks me kulturën dhe qytetërimin musliman në Prizren, në gjysmën e dytë t&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Roli i sekteve islame në trojet shqiptare

16 Gusht, 2009

Trajtimi i problemit të sekteve në trojet shqiptare, por edhe në rajon shtron domosdo pyetjen se prej kur veprojnë sektet me koloritë islam në këto troje dhe konstat

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

X h a m i a - mësonjtorja e parë dhe më e vjetër -

16 Gusht, 2009

Angazhimi shpirtëror i Arabëve para islamit ishte i kufizuar vetëm në poezi, që atëherë e arriti edhe

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme