Të përzgjedhura
Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115) Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731) Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431) Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme Porositë nga surja Jusuf
 

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Njeri nder maturidistet me te medhenje

Ebu ‘ul-Muin Nesefi (rr. 438-508 / rr. 1046-1115)

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Kolos i medhhebit hanefi

Abd ‘ul-Gani En-Nabulusi (1050-1143 h./1641-1731)

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Shejh’ul-islami i parë osman

Mulla Fenari, shejh’ul-islami i parë osman (750-834 h. / 1350-1431)

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Filozofia autentike mund të kontribuojë që bota dhe rrethi të bëhet më human, duke vënë dhe respektuar hierarkinë e vlerave.

Filozofia islame domosdoshmëri apo trashëgimi e padëshirueshme

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf
   
Artikujt e fundit:

KUJTESË KLASËS POLITIKE KOSOVARE!

16 Gusht, 2009

Ka rrjedhur shumë ujë që asokohe kur filloi të flitej për statusin e Kosovës. Nga sa është shkruar dhe nga sa është deklaruar deri tani, të krijo

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

KONSERVATORËT SPANJOLLË PROTESTOJNË PASI FESTIVALET QË FESTOJNË MUNDJEN E ISLAMIT PO ZBUTEN

16 Gusht, 2009

Një vendim i qyteteve spanjolle për të zbutur tonet e festivaleve që evokojnë dëbimin e sunduesve muslimanë të vendit kanë nxitur politikanët konserva

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Periudha e përkthimeve

16 Gusht, 2009

Është fakt se muslimanët në periudhën e hershme nuk synuan ta përkthejnë filozofinë; nuk ishin të interesuar për te. Për më tepër, nuk

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Tefsiri dhe termët e ngjashëm te ekzegjezës së Kur’anit

16 Gusht, 2009

Hyrje Tesfiri është fjalë arabe me domethënie interpretimi; ky, thënë më qartë, është term i përgjithshëm që përdoret në

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Raportet e filozofisë dhe të shkencave tjera në islam

16 Gusht, 2009

Çështja e dytë që duhet shpjeguar në esencës e saj, po ashtu, para preokupimit me ekspozimin e prerjes historike të kësaj filozofie është dinstinkci

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Katedralja e “Nënë Terezës”- shenjë shtetësie apo shenjë hipokrizie?

16 Gusht, 2009

(Reagim ndaj letrës së hapur të intelektualëve me titullin: Katedralja e “Nënë Terezës”- shenjë shtetësie”, dërguar krerëve të institu

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Mendimi filozofik i Ibn Haldunit

16 Gusht, 2009

Ibn Halduni nuk ka shkruar vepër të madhe nga fushat e pranuara në traditën filozofike islame, as ndonjë tjetër për të cilën vetë ka konsideruar se i

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Koncepcioni i Zotit dhe domethënia e namazit

16 Gusht, 2009

Kemi parë se mendimi që mbështetet në përvojën fe­tare krejtësisht e kënaq testin intelektual. Sferat më të rën­dësishme të p&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

GJUHA SHQIPE NË MEDIA

16 Gusht, 2009

Kohëve të fundit mbase janë bërë të shumta tekstet që kanë folur për (keq)përdorimin e shqipes në media, por kjo në vend që t’i motiv

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

TRE THEMELET DHE ARGUMENTET E TYRE

16 Gusht, 2009

Jeta dhe shkollimi i Muhammed b. Abdulvehhabit tc "Jeta dhe shkollimi i Muhammed b. Abdulvehhabit "

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme