Të përzgjedhura
Porositë nga surja Jusuf Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit Akaidi islam i Nesefiut
 

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Dijetari bashkëkohor Tarik Ramadan mendon se akaidi është shkencë elite, në frymën dhe suazat e së cilës do ta shtrijnë aktivitetin edhe shkencat tjera.

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Shkenca e ilm’ul-kelamit është dituri origjinale islame, e cila doli si rezultat i zhvillimit të diskutimeve që kishin të bënin me Kur’anin, se a është Fjal

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Akaidi islam i Nesefiut

Fjala e përkthyesit

Akaidi islam i Nesefiut
   
Artikujt e fundit:

HUTBEJA E REIS'UL-ULEMASË SË BOSNJËS DHE HERCEGOVINËS, PROF. DR. MUSTAFA CERIQ

16 Gusht, 2009

Vëllezër dhe motra të nderuara, Pasi e vrau vëllain e vet të pafajshëm Habilin, Kabili iishte i magjepsur aq shumë sa që harroi ta varrosë vël

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

“LËMSHI DIPLOMATIK” PËR KOSOVËN NGATËRROHET EDHE MË

16 Gusht, 2009

Përmendet shpesh në shkrime si fjalë e “urtë” se “pikërisht para agimit të mëngjezit, errësira bëhet më e madhe”. Nuk jemi të sigurtë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Fenë duhet ndier

16 Gusht, 2009

Abatesha e dikurshme kristiane, autorja e shumë librave mbi religjionet boterore, duke e inkuadruar edhe islamin, anglezja Karen Armstrong, në Londër ka biseduar me Umejm Abdul-latif mb

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Ide për kryqëzatë të re të Perëndimit kundër Lindjes!

16 Gusht, 2009

Në zbërthim të disa tezave në shkrimin: “Feja dhe Kombi”: kjo është intervista e Dr.Zef Mirditës dhënë “Panoramës” Zagrebase. Islamizmi shkatërron shqiptarët në ZËRI, 29 Nëntor

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Fytyra e fëlliqur e Perëndimit

16 Gusht, 2009

“As jehuditë, e as krishterët kurrë nuk do të jenë të kënaqur me ty deri sa ta pasosh fenë e tyre. Thuaju: “Udhëzimi i All-llahut është udh&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Amerikanët reformojnë islamin

16 Gusht, 2009

Nuk ka dyshim se islami në gjendje tejet të ndezur, thellë është futur në konfliktin e brendshëm dhe të jashtëm lidhur me vlerat, identitetin dhe vendin e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Mbulesa dhe Liria

16 Gusht, 2009

Kjo nuk është hera e parë, e sigurisht as e fundit, të flitet për mbulesën islame e tema të huqet. I nxitur nga kjo do të flas për këtë ç&

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

SKËNDERBE POLITIK NË KALLDRËMIN OSMAN

16 Gusht, 2009

Ardhja e Skënderbeut në Shkup, merre si ta marrësh, paraqet një moment të veçantë të historisë së shqiptarëve në Shkup. Me të dë

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

B r u n e j e t

16 Gusht, 2009

Hyrje Shteti Brunej “Shtëpia e paqës” (Negara Brunei Daru’s-selam) është sulltanat i vendosur në bregun veriperënduimor i ujdhesës Borneo. Në vitin 19

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

Implikimet e procesit global të sekularizmit

16 Gusht, 2009

Duhet të jemi të vetëdijshëm për faktin se sekularizmi nuk është i kufizuar vetëm mbi botën e Perëndimit dhe së këndejmi duhet të dim&e

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të përkthyera

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme