Të përzgjedhura
Porositë nga surja Jusuf Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit Akaidi islam i Nesefiut
 

Porositë nga surja Jusuf

Nga vepra: Nexhat Ibrahimi, Universi i Jusufit a.s., Logos-A, Shkup.

Porositë nga surja Jusuf

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Si arritën muslimanët në Amerikë para Kristofer Kol¬umbit? Përse u hesht me shekuj ky fakt para le-xu¬e¬sit? Pastaj, ku janë këta muslimanë sot?

Muslimanët e zbuluan Amerikën para Kolumbit

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Dijetari bashkëkohor Tarik Ramadan mendon se akaidi është shkencë elite, në frymën dhe suazat e së cilës do ta shtrijnë aktivitetin edhe shkencat tjera.

Vendi dhe roli i shkencës së ilm’ul-kelamit

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Shkenca e ilm’ul-kelamit është dituri origjinale islame, e cila doli si rezultat i zhvillimit të diskutimeve që kishin të bënin me Kur’anin, se a është Fjal

Burimet e shkencës së ilm’ul-kelamit

Akaidi islam i Nesefiut

Fjala e përkthyesit

Akaidi islam i Nesefiut
   
Artikujt e fundit:

Islami ka vend edhe për të tjerët

20 Nëntor, 2015

“Sikur të kishte dashur Zoti yt, do t’i besonin çka janë në tokë që të gjithë. A ti do t’i detyrosh njerëzit të bëhen besimtarë?”

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

Tragjedia e Parisit nxori në pah racizmin tonë të fshehur

15 Nëntor, 2015

Racizmi ynë nuk ka ndryshuar. Është i gjallë e po gjen çdo ditë justifikime të reja për dhembshurinë tonë selektive.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Shuteriqi dhe historia si instrument i pushtetit

10 Nëntor, 2015

Shuteriqi ka qenë pjesë e rëndësishme e fabrikimit të memories kolektive të shqiptarëve nëpërmjet studimeve, sidomos mbi Mesjetën.

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime Aktuale

Këta ishin kryeministrat shqiptarë në Perandorinë Osmane

31 Tetor, 2015

http://www.mesazhi.com/new/keta-ishin-kryeministrat-shqiptare-ne-perandorine-osmane/

Lexo artikullin

Postuar në Trashegimia

Salahudin El-Ejubi: Ngadhënjimtar dhe shpirtmadh

14 Tetor, 2015

“Dhe luftoni në rrugën e Allahut kundër atyre që ju sulmojnë e mos e teproni se Allahu nuk i do ata që e teprojnë (e fillojnë luftën).” (Kur’an , 2:1

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

PA VARR EDHE THEMELUESI I QYTETIT TË KORÇËS, ILJAZ BEJ MIRAHORI; MONUMENT JO E JO!

12 Tetor, 2015

Mirahori është themeluesi i qytetit të Korçës, por pa varr në qytetin që e themeloi vetë.

Lexo artikullin

Postuar në Polemika, recensione, shqyrtime, intervista

Një vjedhje në Dubrovnik dhe dalja në skenë e gjuhës dhe kulturës shqiptare (viti 1996)

10 Tetor, 2015

Në periudhën 1285-1332, siç e pamë, gjuha shqipe për herë të parë u bë një dukuri për shkrimtarët e huaj që kishin kontakt me pjes&eu

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Psikiatria në historinë islame

21 Shtator, 2015

Dihet që civilizimi islam, në aspektin shkencor ka përfituar shumë nga civilizimi grek, por ajo që duhet theksuar është se feja në civilizimin grek nuk ka sh&eu

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

Drejt një ‘feje’ estradizuese (Çfarë Islami, në fakt, dëshirojmë)

21 Shtator, 2015

Qëllimi kryesor i këtij shkrimi është aktualizimi i fesë ndër besimtarët dhe vendosja e saj në vendin e vet meritor, feja si udhëzues shpirti dhe mendjeje

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime autoriale

Vlerat e ditëve të parë të muajit Dhul - Hixhe

16 Shtator, 2015

Falënderimi i qoftë Allahut, Zotit të botëve, Sunduesit të Ditës së Gjykimit, në nimete dhe mirësi të cilat na jep. Salavatet dhe selamet qofshin mbi

Lexo artikullin

Postuar në Shkrime të bashkëpunëtorëve

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme