LLOJET E DASHURISË - 6

Jam lutur për mendim për dashurinë dhe llojet e saj. Të gjitha dashuritë janë të një gjinie. Përndryshe, dashuria përbëhet nga lakmia për të dashurin, përbuzja e refuzimit të saj dhe dëshirës që i dashuruari ta kthejë po ashtu me dashuri.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 7 Gusht 2011, 13:01Shkruan: Ibn Hazmi

MIQTË, MIQËSIA DHE KËSHILLA - 5

Të ka ruajtur ai që të ka qortuar, kurse të ka lëshuar ai që të ka përçmuar. Qortimi për mikun (shokun) është sikur shkrirja e metalit në shufra: çka është e pastër mbetet, e çka nuk është, shpërndahet.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 6 Gusht 2011, 00:30Shkruan: Ibn Hazmi

MORALI DHE SJELLJA E MORALSHME - 4

Përpiqu që gjithnjë të karakterizohesh si njeri korrekt, e ruaju të karakterizohesh si dinak, e që të tjerët të ngurrojnë prej teje, që mundet vetëm të të dëmtojnë ose tërësisht të të shkallmojë. Mësoje veten në atë që e urren dhe më pak do të të brengosë kur kjo do të të godasë, kurse as vetë mësimi aspak nuk të ka dëmtuar. E kur ajo që e dëshiron, në çka as nuk ke llogaritur, të të godasë, shumëfish do të shtohet gëzimi yt.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 4 Gusht 2011, 10:46Shkruan: Ibn Hazmi

Shërimi i shpirtrave- 3

DITURIA

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 3 Gusht 2011, 07:36Shkruan: Ibn Hazmi

Shërimi i shpirtrave -2

ARSYEJA DHE RAHATIA

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Gusht 2011, 12:52Shkruan: Ibn Hazmi

Shërimi i shpirtrave

Hyrje – parathënie

Vazhdo leximin!

E Dielë, 31 Korrik 2011, 22:07Shkruan: Ibn Hazmi

Al-Muqaddima - vepra kryesore e Ibn Haldunit

Tarif Khalidi[1] pohon se gjatë shtatë shekujve të parë të kulturës dhe qytetërimit islam në planin e studimeve historike janë dalluar “katër objekte apo fusha epistemike apo epistematike”, të cilat në mënyrë kronologjike janë paraqitur me këtë radhitje:

Vazhdo leximin!

E Enjte, 28 Korrik 2011, 17:19Shkruan: Akademik Enes Kariq

Trajtesa mbi arsyeshmërinë e ilm’ul-kelamit

بسم الله الرحمن الرحيم

Në emër të Allahut, të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit

Falënderimi i qoftë Allahut, krijuesit të botave! Bekimi i Allahut qoftë mbi pejgamberin tonë Muhammedin a.s., mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij. Paqja e Allahut qoftë mbi të gjithë ata!

Vazhdo leximin!

E Enjte, 19 Maj 2011, 06:32Shkruan: Ebu’l-Hasan El-Esh’arij

Muhammedi a.s. në librat e shenjta hinduiste

Kohë më parë në një prej xhamive të Çikagos i shpërnda pamfleti në të cilin, ndërmjet të tjerash, pohohet se KALKI AVATARI do të lind në ditën e dymbëdhjetë të një muaji. Muhammedi a.s. u lind më 12 rebiul-evel të kalendarit hixhrij. Eksperti Vedaprakash Upadhyai, profesor hinduist, në librin e tij fascinues pohon se përshkrimi i “AVATARIT”, i cili gjendet në librat e shenjta të religjionit hinduist, i përgjigjet Pejgamberit Muhammed a.s.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 23 Prill 2011, 20:01

Islami dhe shteti shekullar: Eksplikimi i universales në normat bazore politike islame

Shteti shekullar është paraqitur në epokën moderne si përgjigje ndaj konflikteve fetare që kishin marrë hov në Evropë më shumë se një shekull dhe të cilat jetën shoqërore e patën shpjerë në rrugën e vetëshkatërrimit. Lufta njëqind vjeçare ishte kërcënim serioz për Evropën e atëhershme moderne në Lindje, duke nënvizuar që shteti dhe kisha të mbahen në distancë të përshtatshme.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 6 Prill 2011, 21:17Shkruan: Louay M. Safi[1]

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme