Përfitimet shpirtërore dhe shoqërore të agjërimit (të Ramazanit) Islam

"O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm (besimtarët e devotshëm të monoteizmit islam që i frikësohen Allahut shumë - heqin dorë nga të gjitha llojet e mëkateve dhe veprave të këqija të cilat Ai ka ndaluar dhe i kryejnë të gjitha llojet e veprave të mira të cilat Ai i ka urdhëruar". (El-Bekare, 183-184)

Vazhdo leximin!

E Martë, 19 Maj 2015, 04:51Shkruan: AZMIR JUSUFI

Taksat dhe Ibn Halduni

Idetë ekonomike dhe qeveritare të parashikuara në Mukaddimen e tij janë udhëzime të përjetshme që duhet të ketë në mënyrë të qartë një rol në botën moderne.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 16 Maj 2015, 10:38

Mrekullia e Israsë dhe Miraxhit në këndvështrimin historik dhe shkencor

Sa më shumë që ta studiojmë jetën e të Dërguarit a.s aq më tepër do ta duam, do ta nderojmë dhe do ta pasojmë. Sepse jeta e tij nuk është dhe nuk i ngjan jetës së asnjë krijese tjetër. Atë Allahu i Madhëruar e bërë “siraxhen munira – dritë ndriçuese” dhe mëshirë për mbarë botët.

Vazhdo leximin!

E Premte, 15 Maj 2015, 18:57Shkruan: Lavdrim Hamja

MUAJI I RAMAZANIT – RREGULLAT DHE DISPOZITAT E AGJËRIMIT

Agjërimi: “Është vepër me të cilën adhurohet Allahu i Plotfuqishëm ashtu që lihet çdo gjë që mund të prish agjërimin, që nga paraqitja e agimit e deri te perëndimi i diellit”.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 14 Maj 2015, 17:25Shkruan: Azmir Jusufi

IHSANI, PËRMASA KULMORE E FESË

Sistemi metafizik i Islamit mundëson një kënaqësi, e cila formulohet në organizimin e brendshëm shpirtëror dhe e cila përfaqësohet nëpërmjet një paraqitjeje logjikisht të rrumbullakësuar.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 10 Maj 2015, 11:18Shkruan: Dr. Selver Xhemaili

Hasan ibn Thabit, Poeti i parë i Islamit dhe zëdhënësi i profetit Muhamed a.s. në Medine

Hasan ibn Thabiti ishte një nga poetët e mëdhenj arabë të kohës së vet, gjithashtu edhe një nga sahabet apo shokët e Profetit Muhamed, paqja e Allahut qoftë mbi të.

Vazhdo leximin!

E Premte, 8 Maj 2015, 10:15Shkruan: Roald Hysa

Perjetësimi i Nezim Beratit mes divanit të tij shqip

“Vetëm librat e mirë kanë forcën e madhe për t’i bërë të përjetshëm njerëzit”.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 6 Maj 2015, 13:48Shkruan: Dr. Rahim Ombashi

Njohja e Zotit

سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنفُسِهِمْ حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ

“Ne do t’ua dëftojmë shenjat Tona në horizonte dhe në vetet e tyre gjersa t’u bëhet e qartë se ai (Kur'ani) është e vërteta. A nuk mjafton që Zoti yt është dëshmitar për çdo gjë?” (Fusilet, 53).

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 11 Prill 2015, 11:54Shkruan: Ramazan Fetahu

Perandoria Osmane nuk e solli Islamin me dhunë!

Islami është “shpata e arsyes dhe intelektit” dhe jo e “shpata e mprehtë e hekurit”!

Vazhdo leximin!

E Premte, 10 Prill 2015, 06:02Shkruan: Driton Gashi

Thoma Akuini dhe paragjykimet e tij ndaj islamit

Vlera e diskursit të dialogut akademik të Thoma Akuinit qëndron në faktin se ai e hapi procesin e pandalshëm të këmbimit filozofiko-teologjik kristijano-mysliman, i cili do të orkestrojë shekuj me radhë brenda historisë kulturore evropiane dhe përgjithësisht të asaj bashkëkohore njerëzore.

Vazhdo leximin!

E Martë, 7 Prill 2015, 05:48Shkruan: Behxhet jashari

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme