Islami ka zëvendësuar komunizmin

A është islami armiku i civilizimit europian/ “Racizmi antimysliman, një kryqëzat për Perëndimin“, quhet libri i dalë në gjermanisht i shqiptares Inva Kuhns, i cili ka ngritur debate mbi mënyrën sesi Gjermania ose vende të tjera janë sjellë me Islamin…

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 22 Qërshor 2016, 10:37Shkruan: Alda Bardhyli -

AGJËRIMI NDËRMJET FESË DHE BESIMIT

Agjërimi islam, agjërimi që na e ka urdhëruar Zoti, e ka burimin dhe mbështetjen te besimi, kurse bukuria, përsosuria e besimit, ihsani, siç është thënë në takimin midis Xhibrilit a.s. dhe Pejgamberit a.s. në prani të as’habëve, është: “Ta adhurosh Allahun sikur je duke e parë Atë; ngaqë edhe pse ti nuk e sheh Atë, Ai të sheh ty”.

Vazhdo leximin!

E Martë, 21 Qërshor 2016, 09:44Shkruan: Shkruan: Ismail Bardhi, Shkup

Agjërimi, dëshmitar i imanit, 1-2

“O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, ashtu që të bëheni të devotshëm”. (Bekare 183)

Vazhdo leximin!

E Dielë, 19 Qërshor 2016, 19:16Shkruan: Doc. dr. Husein Rizai

Të lexosh Gazaliun në Ramazan

Gazaliut i është dhënë titulli i nderit “Ḥuxhxhet el-Islām” (Prova e Islamit) dhe konsiderohet Muxheddid ose përtëritës i fesë, një i tillë që sipas traditës shfaqet njëherë në shekull për të rikthyer fenë e bashkësisë.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 16 Qërshor 2016, 21:57Shkruan: İbrahim Kalın

Dënimi nga ana e Profetëve i padrejtësive në shoqëritë që ftonin në besim

“Jeni bashkësia më e mirë e shfaqur për njerëzit, urdhëroni tek e mira, ndaloni të keqen dhe besoni tek Allahu” (Al ‘Imran 3, 110).

Vazhdo leximin!

E Dielë, 5 Qërshor 2016, 15:38Shkruan: Gerdi Demneri

Debatet rreth haditheve profetike në botën moderne myslimane

Fragment i shkëputur nga libri i autorit Jonathan Brown me titull “Hadith: Muhammad’s Legacy in the Medieval and Modern World”, Oxford:Oneworld Publications (2009), fq. 240-269.

Vazhdo leximin!

E Premte, 27 Maj 2016, 21:39Shkruan: Jonathan A.C. Brown

Prerje nga mësimet e Ibn Arabiut

Ibn Arabīu lindi në Mursia të Spanjës jugore më 560/1165 në një familje me gjak të pastër arab të fisit Ṭā’ī. Në botën islame, ai njihet më mirë si Ibn ʽArabī dhe është thërritur Shejhu'l-ekber (Doctor Maximus) dhe mbiquajtur Muḥjid-Dīn (Rigjallërues i Fesë) nga pasardhësit.

Vazhdo leximin!

E Martë, 17 Maj 2016, 15:10Shkruan: Ramazan Fetahu

Qëndrimi i Ebu Hanifes gjatë zhvillimeve politike të kohës

Ebu Hanifja ishte njeri i rrugës së mesme dhe para së gjithash ishte një personalitet me ekuilibër e vendosmëri të lartë.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 14 Prill 2016, 17:53Shkruan: Dorian Demetja

Shqipëria dhe shqiptarët në tekstet e shkollave osmane

Moderniteti dhe ideologjia në tekstet shkollore të Perandorisë Osmane

http://zaninalte.al/2016/04/shqiperia-dhe-shqiptaret-ne-tekstet-e-shkollave-osmane/

Vazhdo leximin!

E Martë, 5 Prill 2016, 15:00Shkruan: Dr. Hasan BELLO

Disa aspekte të Kur`anit

Kur`ani dhe dija e ardhur në tokë buron nga dija absolute e Allahut xh.sh.

Vazhdo leximin!

E Martë, 29 Mars 2016, 18:24Shkruan: Ramazan Fetahu

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme