Besimi në Allahun xh.sh.: prej Jezusit a.s., nëpërmjet Shën Palit deri tek Muhamedi a.s.

“Pali ishte korruptuesi i parë i mësimeve të Jezusit”
(Thomas Jefferson, presidenti i tretë i SHBA)

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 20:07Shkruan: Halil Ibrahimi

Kur'ani famëmadh mahnit shkencëtarët

All-llahu i Madhërishëm në Kur'anin famëmadh thotë: "Ai është që ju krijoi, ua dhuroi të dëgjuarit, të parit dhe mendjen, kurse pak po e falënderoni" (El Mulk, 23)
Teknologjia e trupit tonë është më superiore se teknologjia që njerëzimi e ka prodhuar duke përdorur mbledhjen e informacioneve, eksperiencën dhe mundësitë.Sot, duke studiuar veshin e njeriut, duke parë këtë vepër madhështore të konstruktuar, qartë shohim Konstruktorin absolut.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:56Shkruan: Prof. Dr. Ali Iljazi

Një hero me shembullin e Enver Hoxhës

Jeta e Skënderbeut përmes dokumentacionit ekzistues nga arkivat

Jeta e Skënderbeut përmes dokumentacionit ekzistues nga arkivat e Venecies, Milanos, Mantovës, Dubrovnikut dhe sidomos Zadarit ku nuk ka shkelur asnjë autor shqiptar.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:54Shkruan: Elsa Demo

Kush ishin kastriotët?

Me te vertete emri Ivan dhe Jovan nuk jane normal per katolicizmin shqiptar.
Ama jane normal per ortodoksizmin vecanarisht ate te influences sllave. Duam
apo jo ne dhe Marin Barleti, qe noton mes kronikes mitologjike dhe bindjeve
fetare, ortodoksizmi sllav ishte i perhapur ne feudalet e Shqiperise se Veriut.
Crnojevicet jane nje familje shqipetare e sllavizuar, Balshajt jane nje tjeter rast
i sllavizmit nepermjet ordoksizmit dhe martesave mikse.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:52Shkruan: doan dani

Tirana zbulon rrënjët

Duket se Tirana ka vendosur të tregojë për të kaluarën e saj. Pas zbulimeve të bujshme në zonën e Kalasë së Tiranës, të cilat devijuan një projekt të tërë urbanistik, një tjetër zbulim është bërë së fundmi në Rrugën e Barrikadave. Kanë qenë sërish dhëmbët e ekskavatorëve që kanë ndeshur në objektet arkeologjike. Bëhet fjalë për pllaka mermeri e epitele guri të shkruara në arabisht, të cilat sipas specialistëve i përkasin Mesjetës së vonë.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:51Shkruan: Alma Mile

Vexhi Buharja ashtu siç ishte

“Vexhi Buharaja, pa mite dhe mjegull” i studiuesit Yzedin Hima, na sjell një vepër monografike për një figurë të çmuar të përkthimit nga gjuhë të rralla. Vepra e konceptuar në dy pjesë, është një analizë mbi jetën dhe veprimtarinë e poetit dhe përkthyesit të viteve '40.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:49Shkruan: Yllka Lezo

Roli mobilizues i fesë në Lidhjen Shqiptare të Prizrenit

Historia e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit është shpalosur dhe është studiuar nga studiues të huaj e shqiptarë. Objektiviteti i historishkruesve të saj është në vartësi dhe në përputhshmëri me qëndrimin antiislam dhe antishqiptar të qarqeve prej nga vinin studiuesit.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 24 Gusht 2009, 18:45Shkruan: Prof. Dr. Muhamet Pirraku

Krishterizmi

1.Baza e përbashkët e të gjitha religjioneve dhe sekteve të krishtera?

Krishterizmi është njëri ndër religjionet më të mëdha botërore, në fakt, brenda tij ekzistojnë edhe religjione dhe sekte të tjera që ndryshojnë ndërmjet vete, madje në çështje doktrinare edhe pse të gjitha ato prehen nga baza e njëjtë: rrespektimin, adhurimin apo besimin në Isus Kristin, sipas të cilës ky religjion e morri emrin e tij.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 23 Gusht 2009, 23:46Shkruan: Naxhi Ibrahimi

Efektet mahnitëse të agjërimit në organizëm

Allahu i madhërishëm në Kuranin fisnik urdhëron e thotë:
"O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 23 Gusht 2009, 16:15Shkruan: Prim.dr.med. sc. Ali F. Iljazi

Ndikimi i agjërimit në proceset biokimike dhe bioritmike

Allahu i madhërishëm në Kur'anin fisnik urdhëron e thotë:
"O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm." (El - Bekare, 183)

Vazhdo leximin!

E Dielë, 23 Gusht 2009, 16:14Shkruan: Prim.dr.med. sc. Ali F. Iljazi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme