Suzi Prizreni, dijetar dhe bamirës i shekullit XV-XVI

Shkolla dhe biblioteka e Suziut numërohet si e para në Kosovë e rajon.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 2 Prill 2012, 13:06Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Antiislamizmi aktual, fashizëm i ri evropian

“Fashizmi dhe nacizmi aktual, krahas antisemitizmit, fituan karakteristikë shtesë në antiislamizëm”. (Zheljko Komshiq, Bosnjë).

Vazhdo leximin!

E Hënë, 30 Janar 2012, 13:37Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Nocioni “terrorizmi islam” në kontekst të gabuar

Përdorimi i pavend i shprehjeve me konotacion negativ, që i vishen Islamit dhe myslimanëve, më tepër është prodhim i plejadës së “ekspertëve” të komponuar rishtazi për çështjen islame dhe myslimane, të cilët janë në vrap për pozicione të paguara mirë në agjensione sigurie, në mediume të shkruara dhe elektronike dhe institute shkencore, në ShBA, Evropë dhe në rajonin tonë.

Vazhdo leximin!

E Premte, 30 Dhjetor 2011, 10:09Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Nga ezani muhamedije drejt Alkatrazit kosovar

Pjese nga libri:
"KUJTIME", Logos-A, Shkup, 2011.
DIta e 15 dhjetorit shenon 19 vjetorin e arrestimit dhe burgosjes.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Dhjetor 2011, 18:37Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Burgosja më dukej liri, liria burgosje

Pjese nga libri:
"KUJTIME", Logos-A, Shkup, 2011.
DIta e 15 dhjetorit shenon 19 vjetorin e arrestimit dhe burgosjes.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 14 Dhjetor 2011, 18:36Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Hixhreti, shkollë meditimi dhe rrugë praktike

Nexhat Ibrahimi

Publikuar ne Revisten DITURIA ISLAME nr. 257/2011, fq. 8-9.

Vazhdo leximin!

E Premte, 9 Dhjetor 2011, 10:15Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Hixhreti dhe sfondi i tij shumëdimensional

Të gjithë popujt nga fillimi i botës e kanë shënuar historinë e tyre. Grekët e vjetër i numëronin ditët nga olimpiada e parë, romakët nga themelimi i Romës, hebraikët nga krijimi i botës, kristianët nga lindja e Isait a.s., kurse muslimanët nga hixhreti / migrimi i Muhamedit a.s. nga Meka në Medinë.

Vazhdo leximin!

E Martë, 29 Nëntor 2011, 08:24Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Prologu – Përse Kujtimet?

Pjesa hyrese e vepres autoriale "KUJTIME" (version i paredaktuar)

Vazhdo leximin!

E Enjte, 3 Nëntor 2011, 19:18Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Në horizontet e Tavafit dhe Arafatit

Hyrje

Vazhdo leximin!

E Enjte, 3 Nëntor 2011, 16:01Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Doktrina e Ebu Hanifes

Në veprat klasike dhe bashkëkohore islame. Ebu Hanifeh është shqyrtuar kryesisht si fekih, jurist e më pak, apo fare pak, si akaidolog dhe teoricien i mendimit të ilm’ul-kelamit. Studimi i historisë së mendimit islam na zbulon Ebu Hanifen si kontribues të madh, të fuqishëm dhe të freskët në fushën e akaidit. Me qëndrimet e tij largpamëse, origjinale dhe intelektuale, ai mbeti në mbrojtje të mësimeve të sunizmit.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 20 Tetor 2011, 15:08Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme