Siri - Mos po vonohet denimi i Asadit

“Atyre që sulmohen me luftë, u është dhënë leje të luftojnë, ngase u është bërë zullum atyre, e All-llahu, me të vërtetë, ka fuqi që t`u ndihmojë (myslimanëve).” (22, 39).

Vazhdo leximin!

E Hënë, 2 Shtator 2013, 17:51Shkruan: Përgatiti: Naxhi Ibrahimi

Republika e Kosovës – ”Shteti Kosovar” – Shtet Laik Apo Sekular?

Lufta midis mosbesimit dhe besimit është tema më kryesore në historinë botërore.” - Goethe Republika e Kosovës, deri më sot, shteti më i ri në botë, ka një kushtetutë, kushtetutë e cila është e ”smutë”, prej të cilës të vlojnë trutë…

Kushtetuta e Republikës së Kosovës, e cila hyri në fuqi me 15 Qershor 2008, ka 14 kapituj dhe 162 nene, ku shumçka është shtjelluar, përcaktuar, por me shumë gabime e mbuluar…

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 7 Gusht 2013, 09:35Shkruan: Mexhid YVEJSI, Gjakovë

Tërmetet e Shkupit, nga fatkeqësi natyrore në fatkeqësi kulturore

Në këtë përvjetor të fatkeqësisë natyrore të Shkupit mund të konstatojmë se Shkupi më nuk duket as si Scupi, as si Yskypi, as si Shkupi, por më shumë është një Skoplje e Serbisë dhe një Skopje që shtiret si antik e bizantin, ndërsa është përjashtues për të tjerët, karikaturë për profesionistët dhe shqiptarofob e islamofob

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 27 Korrik 2013, 13:44Shkruan: Dr. Zekerija Ibrahimi

Përgjigje ndaj “një Përgjigje”, Çka është Islamofashizmi?

E Martë 23 Korrik 2013, GAZETA SHQIPTARE

Vazhdo leximin!

E Martë, 23 Korrik 2013, 07:49Shkruan: Driton Morina

Shtatë kufijtë, çelësi i fatit të Turqisë

Është rritur cilësia e jetës, është frenuar varfëria, ka patur rritje ekonomike.

Vazhdo leximin!

E Premte, 19 Korrik 2013, 21:49

Sunitët dhe shiitët: kontradikta dhe rivaliteti

Bota islame, viteve të fundit po ballafaqohet me një mosbesim të madh në mes sunitëve, të cilët përfaqësojnë 90% të myslimanëve të botës dhe shiitëve, të cilët përfaqësojnë 10% e popullatës në fjalë. Në kohën kur sunitët janë të shtrirë në të gjitha vendet myslimane, shiitët janë të përqendruar në Iran, ku shiizmi është drejtim zyrtar i fesë shtetërore. Por, shiitët janë të përhapur edhe në disa vende tjera, siç është Iraku, ku edhe ekzistojnë disa vende të shenjta të tyre.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 3 Korrik 2013, 07:51Shkruan: Qemajl Morina

Vëllezërit ortodoksë dhe marksistët myslimanë

Le të ma falë Zoti nëse gaboj, por të krishterin e mirë e çmoj më shumë se myslimanin e keq. Nuk mundem ta mbroj diçka vetëm pse është myslimane (e joislame), po as ta injoroj një të mirë vetëm pse është e huaj. (Alija Izetbegoviq)

Vazhdo leximin!

E Hënë, 1 Korrik 2013, 16:56Shkruan: Zeqirija Ibrahimi

Debati mbi religjionin dhe tifozeria

... religjioni me mësimet e tij ndikon te njeriu në shpërndarjen e të mirës universale, por kjo nuk parakupton se akëcili religjion është më i favorshëm për këtë ose atë komb, siç na ka ndodhur neve shqiptarëve në jo pak raste duke bërë thirrje për konvertim, sepse ajo qenka në favor të kauzës kombëtare. Një veprim komik për botën e qytetëruar.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 31 Mars 2013, 17:55Shkruan: Zeqirija Ibrahimi

Papë Françesku dhe aleatët e tij shqiptarë

... Kundër Papës u çuan shumë kritikë të cilët e turpëruan për fjalimin agresiv e i përmendën faktin që në rininë e tij kishte qenë një pioner hitlerian.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 16 Mars 2013, 14:27Shkruan: Olsi Jazexhi

Birmani - Dhuna ndaj muslimanëve në Birmani

Një popull i tërë kërkon një vendbanim të ri – por si ta gjejë. Pas gjysmë shekulli diktatura ushtarake duhet të mësojë se si të sillet me pakicat e tyre.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 1 Nëntor 2012, 19:46Shkruan: Hasnain Kazim, Islamabad

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme