Gazeta Express po bëhet vitrinë e Islamit radikal

Gazeta Express po derdh të gjitha energjitë e saj në këtë ndërmarrje përçarëse me qëllim përftimin e urrejtjes dhe antagonizmit fetar në vend.

Vazhdo leximin!

E Premte, 21 Shkurt 2014, 20:06Shkruan: A. Cara

Islami kosovar dhe vjedhja e identitetit

http://www.e-zani.com/2014/02/10/islami-kosovar-dhe-vjedhja-e-identitetit/

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Shkurt 2014, 10:29Shkruan: D. Dani

Ezani dhe debati mbi Islamin

Omer ibn Hatabi ka thënë: “Llogariteni veten para se t’ju llogarisin”.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Shkurt 2014, 19:02Shkruan: Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI, Shkup

Shteti paralel turk kundërpërgjigjet

“Shteti paralel”, “shteti okult” dhe “struktura paralele” janë terma mjaft të njohur për publikun turk. Kjo strukturë e dyzuar shtetërore mori formë pas grushtit të shtetit të 1960-tës dhe u forcua më tej me kushtetutën e puçit të vitit 1982. Ndarja ka dy pjesë përbërëse: e para i referohet qeverisë së zgjedhur, përgjegjëse, të dukshme dhe civile, ndërsa e dyta e ka fjalën për strukturën e pazgjedhur, jopërgjegjëse dhe të padukshme, që ka hedhur rrënjë në burokracinë e lartë, me lidhje e shtrirje në mjetet e informimit publik dhe në bizneset e mëdha.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 8 Shkurt 2014, 18:23Shkruan: Shkruan: Galip DALAY*

Kujt i bën hyzmet Lëvizja “Gylen”

Me çështjen “Gülen movement” me të vërtetë merret çdo institucion, përpos hapësirës shqiptare, që nuk merret me këtë. Është habi dhe dëshmi se ne nuk jemi seriozë; pandërprerë institucionet fetare dhe shtetërore merren me “selefizmin”, “vehabizmin”, me “mjekrat”, kurse me këta nuk merren. Edhe në Turqi, si shtet amë i këtyre, për këta dhe rreth këtyre bëhen analiza të thella. Por vërejmë se kjo lëvizje mundohet t’i mbikëqyrë në hapsirën shqiptare institucionet, siç janë ato të bashkësive fetare islame, për të cilat besoj se jeni të vetëdijshëm se kanë peshë të madhe, dhe atë së pari investojnë, e pastaj bashkëpunojnë, e më pastaj i udhëheqin ato.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 8 Shkurt 2014, 18:15Shkruan: Shkruan: Dr. Ismail BARDHI

Terrorizmi Global dhe Arabia Saudite: Rrjeti i terrorit te Bandar-it

Arabia Saudite i ka të gjitha veset dhe asnjë nga virtytet e një shteti të pasur me naftë si Venezuela. Vendi udhëhiqet nga një familje që nuk toleron asnjë opozitë dhe ndëshkon rreptësisht mbrojtësit e të drejtave të njeriut dhe kundërshtarët politikë. Të ardhurat prej qindra miliarda dollarësh nga nafta kontrollohen nga despotizmi mbretëror dhe investimet spekulative pa fund. Elita drejtuese mbështetet në blerjen e armatimit Perëndimor dhe në bazat Ushtarake Amerikane për t’u mbrojtur. Pasuria kombëtare shkon në pasurimin e konsumit të madh të familjeve saudite në pushtet. Elita në pushtet finançon versionin më fanatik të islamit, shkruan professor James Petras, duke përmbledhur çoroditjen e saudëve me disa goditje të penës së tij.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 2 Shkurt 2014, 09:46Shkruan: James Petras

Aleati ndërkombëtar i Asadit – Rusia

Moska regjimin e Asadit e konsideron si aleatin e fundit strategjik në Lindjen e Afërt. Marrëdhëniet e përbashkëta të të dy shteteve datojnë që nga koha e Bashkimit Sovjetik, më mirë të themi që nga koha e luftës së ftohtë.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 22 Janar 2014, 05:59Shkruan: Naxhi Ibrahimi

Populli pa atdhe

...politikanët marrin mandatin e popullit – për të marrë vendime të vështira, sepse vendimet e lehta, si puna e ndërrimit të rektorëve e drejtorëve, i merr secili komandant vetëm me një kobure në brez.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 19 Janar 2014, 20:24Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI

Kur mikpritja kthehet me urrejtje! Mirë se vjen ‘vëllai i madh’- Erdoğan

Ka ardhur koha, që njerëzit që vërtetë i do dhe i përkrahë populli të flasin në emër të popullit, e jo tu jepet rasti ‘qyqeve’ të ngurojnë kur nuk duhet e të kukasin prapë kur nuk duhet.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 23 Tetor 2013, 19:28Shkruan: Autor: Driton Morina

Shtrembërimi i një kuptimi

“Çdo xhami e shembur ne Ballkan, çdo institucion islam i pakësuar, çdo element tradicional islam i asgjësuar në kuptimin kulturor janë nga një gur themeli i shkulur prej ndikueshmërisë përtej kufitare të Turqisë në këtë zonë. Tashmë Turqia është e detyruar të prodhojë politika të mesme alternative që t’i zënë vendin politikës së emigrimit të shndërruar në simbol të braktisjes së plotë. Është e pashmangshme që në themel të këtyre politikave të mesme të zërë vend mbajtja gjallë e kulturës osmane-islame në Ballkan. Përpjekjet veçanërisht të dy elementëve themelorë të mbetjes osmane në Ballkan, boshnjakëve dhe shqiptarëve, për të vazhduar qenien e tyre si shtete të pavarura, e bën të domosdoshme mbështetjen e themelit të lidhjes historike-kulturore të përbashkët në mes këtyre dy aleatëve të natyrshëm dhe Turqisë.” (Thellësia Strategjike)

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 23 Tetor 2013, 14:33Shkruan: Shkruan: Latif Mustafa

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme