“Monstrat” dhe “terroristët” shqiptarë

Për neve në Maqedoni drejtësia nënkupton që kombi maqedonas ta imponojë vullnetin e tij mbi kombin shqiptar. Në këtë proces, si edhe në shumë të tjerë të këtillë, u gjykuan shqiptarët nga maqedonasit. Kështu ishte raporti që në fillim dhe kështu doli. Këtu nuk kishim viktima dhe vrasës, por kishim “viktima maqedonase” dhe “terroristë shqiptarë”. Rrjedhimisht, kishim gjykatës maqedonas dhe të gjykuar shqiptarë.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 6 Korrik 2014, 15:40Shkruan: Zeqirija IBRAHIMI, Shkup

Të provokosh Ballkanin!

Ishin vitet e fundit ngulfatëse të luftës së ftohtë. Pas Titos të gjithë ekuilibrat ishin tendosur njëjtë si në shtetet e tjera të bllokut komunist, fryma e lirisë ishte flakur dhe veprohej nën paranojat se regjimi ishte i rrezikuar

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 11 Qërshor 2014, 09:41Shkruan: Shkruan: Akif EMRE, Yeni Şafak

Krime

Njeriu në moshë dhe Krimeja

Vazhdo leximin!

E Dielë, 27 Prill 2014, 15:17

Përse Ballkani i përket ortodoksisë, dhe Islami u dashka të getoizohet?

Kryqëzatori modern, profesori i Bolonjës, Cimbalo: Ballkani i përket ortodoksisë, Islami të mbahet nën kontroll me ligje të shteteve...

Ben Blushi: Shqipëria dhe Kosova po rrezikohen nga Islami...

Vazhdo leximin!

E Martë, 22 Prill 2014, 14:51Shkruan: Ahmet Qeriqi

Nesër votohet në Turqi

Besimtarë të nderuar - Erdogani njeriu i duhur për suksese tjera

Vazhdo leximin!

E Dielë, 30 Mars 2014, 06:15Shkruan: Përgatiti, Naxhi Ibrahimi

Ujku i ri nga Luboteni

Çdo udhëtim drejt majës është një provim etik.

Vazhdo leximin!

E Martë, 11 Mars 2014, 10:39Shkruan: Shkruan: Ferid MUHIQ, Shkup

Kosovarët e natyralizuar të Halil Matoshit

...nuk i pata besuar akuzave që disa aktivistë të Lëvizjes Vetvendosje ia patën drejtuar Halilit për moskuptimin e filozofisë dhe për leximin e saj në wikipedia ...

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 5 Mars 2014, 18:19Shkruan: Shkruan: Abdullah Rexhepi

Kurt Uestergaard, motrat Bushi, Gold AG-ja dhe dhuna e pushtetit kosovar ndaj artit

http://www.asabija.com/kurt-uestergaard-motrat-bushi-gold-ag-ja-dhe-dhuna-e-pushtetit-kosovar-ndaj-artit/

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 5 Mars 2014, 15:27Shkruan: Olsi Jazexhi

“Islami kosovar” dhe vjedhja e identitetit

Vitet e fundit ligjërimi publik pasurohet me një lloj inflacioni konceptesh lokalizuese të fesë islame, që përpiqen ta ngjyrosin territorialisht dhe kulturalisht këtë fe. “Islami evropian”, “Islami perëndimor”, “Islami ballkanik,” “Islami shqiptar”, “Islami ynë”, janë disa nga kategoritë të cilave u bashkëngjitet edhe “Islami kosovar”.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 3 Mars 2014, 15:53Shkruan: Shkruan: Doan DANI, Shkodër

Tendencat për një Turqi pa kryeministrin Erdogan

“I tërë diskursi mbi të cilën ndërtohet politika e Turqisë në krye me kryeministrin turk është bindja se Turqia ka përgjegjësi historike për ta plotësuar amanetin e lenë nga osmanlinjtë. Vizioni që bartë Erdoğani është krijimi i një shteti të pavarur dhe të fuqishëm në arenën ndërkombëtare dhe bartjen e kësaj pavarësie jashtë kufijve territorial të Turqisë, pra thënë shkurt ' rikthimi në histori' të botës islame.”

Vazhdo leximin!

E Martë, 25 Shkurt 2014, 16:45Shkruan: Murat Mufit Aliu, Stamboll

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme