Evidenca sekrete dhe hipokrizia e demokracisë së SHBA-ve

Evidenca sekrete (secret evidence) është më shumë se kundërthënie çfarë s’ka ndodhur në historinë e SHBA-ve. Telashet që i sjellë përdorimi i saj janë të shumta. Shkurt, ajo përbuzë rregullat ligjore, deprimon lirinë e të folurit, e ngecë demokracinë dhe i dëmton bazat racionale të shoqërisë. Përkundër të gjithave, qeveria amerikane nuk nxiton në abrogimin e dispozitës së dekretit emigrues nga viti 1996 dhe të ligjeve tjera të cilat lejojnë përdorimin e evidencës sekrete

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:49Shkruan: Mohammad A. Auwal (profesor na katedrën për studime komunikative, California State Uni

Kosova hyri në Vitin e Ri - me urime për pavarësi…

Pavarësi apo vartësi…?“Duhet të reagosh ndaj së keqës që të mos bëhesh fajtor për ngadhnjimin e saj” Kanti

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:47Shkruan: MEXHID YVEJSI

Imam Vehbi Sulejman Gavoçi, dijetari i madh musliman

Intervistë ekskluzive me Imam Vehbi Sulejman Gavoçin, dijetar i madh musliman Shkodran Vehbi Sulejman Gavoçi nuk është dijetari i vetëm musliman shqiptar në botën islame, përveç atij numërohen edhe dijetarë të tjerë njohur si: Shejh El-Albani, Shejh Abdul-Kadir Arnauti, Shejh Nuhi, gjyshi i Shejh Shuajb el-Arnautit që jeton akoma etj.

Le të kthehemi te i intervistuari ynë, Shejh Vehbi Sulejman Gavoçi

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:44

DITURIA ËSHTË SUPERIORE NDAJ PASURISË PËR 10 SHKAQE

Aliu r.a. një herë është pyetur për rreth asaj se cila është më superiore: dituria apo pasuria. Ai tha se dituria është më superiore sesa pasuria edhe atë për 10 shkaqe:

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:34Shkruan: Nga Anglishtja : Arsim JONUZI , Kumanove

Betimi i mjekëve muslimanë

Islami aprovon të gjitha të arriturat e dobishme nga cilido vend dhe nga cilado kohë. Gjatë zgjerimit të vet nëpër vende të ndryshme të botës ka integruar vlera të ndryshme e nuk ka rrënuar. Rrënimi s’është parim islam. Në këtë aspekt, Islami nuk mund të jetë as kundër betimit të Hipokratit që mjekët tanë e praktikojnë në punën e tyre, nëse ai nuk prekë shtyllat e besimit. Megjithatë, a kanë mjekët muslimanë betimin e tyre? Redaksia e Informatorit po e publikon betimin vijues me shpresë se do të ndihmojë në këtë aspekt:

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:16

Ç’ka thënë Gëte për Kur’anin

Kur Gëtes për herë të parë Kur’ani i erdhi në dorë, tha:

“Pasi e lexova kam për t’i thënë tri gjera:

1. Pranimi,
2. Protesta,
3. Lajmi i gëzueshëm.”

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:11

“Kërkoj të më konsideroni pasues të Muhammedit”

Leon Nikollajeviç Tolstoj (1828-1910), autori dhe mendimtari gjenial rus, i dha kontribut të madh letërsisë dhe historisë ruse. Mirëpo, pikëpamjet e tij filozofike, shqyrtimet në të cilat ai ka prezantuar idetë mbi Zotin, shpirtin, dijen, dashurinë dhe shumë pikëpamje të tjera të tij, mbetën të pakuptueshme për kohën kur jetoi. Për këtë arsye, qe mallkuar dhe anatemuar prej kishës, kurse miqtë dhe të afërmit e braktisën. Në vitin 1910, në vitin e 81 të jetës, Leon Tolstoj e lëshoi shtëpinë dhe vdiq në rrugë, në stacionin Astapovo.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:09Shkruan: Leon Tolstoji

Xhamitë më të njohura dhe objektet tjera fetare në botën muslimane[1]

1. Kupolla në Shkëmb në Jerusalem (viti 669), vakuf i halifit Abdulmelik. Është godine tetëanëshe me anët prej 10,60 m gjerësi, deri sa muret janë të larta 9.50 m. Pjesët tjera, ngjyrat, kaligrafia, mermeri i përpunuar, kapitelet e praruara, aplikacionet e bronzit, mozaiqet me ornamente kryesisht florale. Bukuri unikale.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:08Shkruan: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme