Kujt t'i shkruaj...

Kujt t'i shkruaj ...

Vazhdo leximin!

E Enjte, 24 Qërshor 2010, 10:27Shkruan: Arber Berisha

Themelet e botës kur’anore

Njeriu, mëkëmbës i Zotit

Vazhdo leximin!

E Premte, 4 Qërshor 2010, 19:39Shkruan: Dr. Muhammed Ikball

Diellit që i ri hapi pezull

Diellit që i ri hapi pezull
Djajtë dhe vëllezërit e tyre
I duartrokitën gjumit tonë
Dhe as kush tjetër
Ne ramë
Mbuluar me gëzofin me thera

Vazhdo leximin!

E Dielë, 9 Maj 2010, 20:05Shkruan: Mehas Alija

ZGJOHU, NGRITU SHQIPËRI!

Disa Poezi nga Libri im më i Ri

ZGJOHU, NGRITU SHQIPËRI!
(Shkup, Dhjetor 2009)

Vazhdo leximin!

E Enjte, 25 Mars 2010, 15:51Shkruan: Shefki Ollomoni

Islam

Poezi kushtuar Nexhat Ibrahimit

Vazhdo leximin!

E Dielë, 24 Janar 2010, 21:07Shkruan: Mehas Alja

Ndërmjet Lindjes dhe Perëndimit

Feja islame si komponentë jetësore tek shqiptarët e Kosovës ka filluar të marrë karakter substancial në sfond masovik vetëm pas ekspandimit osman në trevat e Ballkanit. Ç’është e vërteta kontaktet e para të shqiptarëve me fenë islame janë edhe më të hershme, dhe datojnë që nga gjysma e shek. e XIII, kur tregtarët arab filluan të jenë prezent në këto treva, mirëpo megjithatë historografia në aspektin kohor i referohet vetëm sundimit otoman si gravituese e fesë islame në këto treva. Por nuk është këtu poenta. Poenta konsiston vetëm sipërfaqësisht në zhvillimet kohore e më shumë në atë se çfarë është në të vërtetë sot Kosova dhe shqiptarët ?! Westerianë apo Lindorë ?! Oksidentalë apo Orientalë ?! Shkojmë radhazi.

Vazhdo leximin!

E Martë, 1 Dhjetor 2009, 07:18Shkruan: Fatlum Sadiku

Lindja dhe Perendimi

Për perëndimorët arsyeja është organizator i jetës,
Për lindorët dashuria është sekreti i çdo qenieje,
Vetëm nëpërmjet dashurisë inteligjenca mund ta njehë Zotin,
Veprat e dashurisë gjejnë themele të forta në arsye.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 26 Nëntor 2009, 20:15Shkruan: Muhammed Ikball

Për të bukurën

Moj bukuri,
O dimension i së mirës!
O jeta e syrit tim,
Oj shtizë që shpon kodra,
O gjak që përbiron lëkurë,
O gjarpër që kalon mur,
O ujë i furishëm që çon peshë edhe gurë!

Vazhdo leximin!

E Dielë, 1 Nëntor 2009, 08:36Shkruan: Arsim JONUZI

Shqip kah flitet

Shqip kah flitet

O bir!
Nëpër shekuj
Kam pritur e përcjellur
Shumë pranvera të plagosura:
Me kulla të djegura,

Vazhdo leximin!

E Dielë, 16 Gusht 2009, 20:54

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme