Kujtimi i fundit për Hfz. Idriz ef. Idrizin. Ndërroi jetë simboli i Islamit në Maqedoni

“Në ditën e xhuma do të vijnë disa vëllezër që nuk do të jenë

pjesëmarrës, në...”

(testamenti i tij disa çaste para vdekjes)

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 12:18Shkruan: Zekerija Ibrahimi

Joseph Cohen u bë Jusuf Hatab (Joseph Khatab)

Joseph është hebraik i lindur në Brookllyn, SHBA. Në Izrael emigroi më 1998. Sikur edhe çdo emigrant, Josephi është dashur të jetë nën mbikqyrje të SHAS-it (Partia religjioze hebraike në KNESET-in izraelit).

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 12:17

Peshkopi austriak islamin e quajti religjion fanatik

Peshkopi katolik austriak Kurt Krenn tha në një revistë se islami është religjion fanatik. Krenn, peshkop në ST Poelten, tha për javoren Profil se katolicizmi po garon me islamin.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 12:08Shkruan: Përgatiti: N. Ibrahimi

Ndërroi jetë prof. dr Teufik Muftiq

Në dielën, më 07. 12. 2003 (13 shevval 1424) në xhaminë e Gazi Husrev beut iu falë namazi i xhenazes dr teufik Muftiqit, pa dyshim njërit prej arabistëve më të njohur në hapësirat ballkanike. Fjalori i tij i famshëm “Arabisht-boshnjakisht”, me mbi 160 mijë fjalë, pastaj “Gramatika e gjuhës arabe”, e cila përfshin gjuhën arabe dhe dialektet e tij, filologët arabë, ortografinë, fonetikën, morfologjinë, sintaksën, semantikën dhe bibliografinë selektive të arabistikës linguistike.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 12:03Shkruan: N. Ibrahimi

Ndërroi jetë prof. dr Muhammed Hamidullah (1906 - 17 dhjetor 2002)

“Veprat e prof. dr. Muhammed Hamidullahut janë përkthyer në mbi 20 gjuhë botërore. Krahas gjuhës amtare, ka njohur shkëlqyeshëm gjuhën françeze, gjermane, italiane, ruse, angleze, turke, arabe dhe persiane”.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 12:02Shkruan: N. Ibrahimi

Kosova - vendi më sekular nga të gjitha shtetet islamike

The Guardian sjellë komentin e Ana Di Lellio, e punësuar në administratën e OKB-së në Kosovë, bashkëshorti i së cilës punonte në Qendrën Botërore të Tregtisë në Njujork me rastin e 11 shtatorit 2001. Ndër të tjera ajo thotë: “Sikurse edhe disa njujorkas të tjerë, të cilët pas 11 shtatorit 2001 lëvizën sa më larg që ishte e mundur nga “Ground Zero”, unë gjeta parajsën time të sigurt: Prishtinën, kryeqytetin e Kosovës.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:41

Mbi gjysmë milioni ruandas përqafuan islamin

Sipas gazettes amerikane 'Chicago Tribune’ është në rritje numri i muslimanëve në Ruandë. Xhamia e qendrës në kryeqytet e Ruandës, Kigali, është bërë e ngushtë t’i pranojë të gjithë falësit e namazit. Në Ruandë, nga lufta qytetare e vitit 1994 humbën jetën 800 mijë njerëz.

Vazhdo leximin!

E Martë, 18 Gusht 2009, 11:13Shkruan: Përgatiti: Nexhat Ibrahimi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme