Keshilli i Ministrave licenson Medresene e re te Korces

Komuniteti Mysliman Kmsh Mars 19
Sipas një shkrese zyrtare të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, dt. 17 Mars 2010, Këshilli i Ministrave me vendim qeverie VKM, nr. 1067, dt. 21.10.2009, ka miratuar “dhënien e licencës për hapjen e institucionit arsimor privat, parauniversitar, shkollë 9-vjeçare, e ciklit të lartë “Hafiz Abdullah Zemblaku”, që në programin mësimor do të zhvillojë edhe lëndë fetare”.

Vazhdo leximin!

E Premte, 19 Mars 2010, 15:33

Davutollu, një nga “Kisingerët” e botës

Foreign Policy: Davutollu, një nga “Kisingerët” e botës

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 13 Mars 2010, 20:39

Vula e lidhjes se Prizrenit

Zbulohet ne arkivat britanike nje dokument i rendesishem per historine e Shqiperise, i cili tregon vulen e pare te perdorur nga Lidhja e Prizrenit.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 28 Shkurt 2010, 06:07

Kujdes nga prodhimet e Serbisë, mos i përdor!

Njoftim
Gati të gjitha lëngjet e LaVita, Takovo, Hello, Fruvita, Verde, si dhe Nectar, janë të dëmshme për shëndetin. Këto lëngje, që prodhohen në Serbi, vet shteti serb, ka urdhëruar qytetarët që të mos i blejnë. Njëkohësisht është kërkuar heqja komplete e tyre nga shitja, transmetojnë mediat e Serbisë

Vazhdo leximin!

E Dielë, 27 Dhjetor 2009, 09:25Shkruan: Labinot MALIQI

Ish Kanzelari gjerman Gerhard Schröder mbron Islamin

Alt-Kanzler Schröder nimmt den Islam in Schutz.
Jetzt hat der Schweizer Minarett-Streit auch Altkanzler Gerhard Schröder erreicht. Der SPD-Politiker wirft dem Schweizer Volk vor, es wolle den im Kern "friedlichen Islam" in die Hinterhöfe verbannen. Schröder mahnt, nicht die islamischen Staaten hätten "die beiden Weltkriege" verbrochen.

Përçarjet rreth ndalimit të minareve në Zvicër kanë arritur deri tek ish Kanzelari gjerman G. Schröder. Politikani socialdemokrat (SPD) akuzon popullin zviceran, se dëshiron që "Islamin paqësor" ta djeg brenda oborreve. Ai ka tërhequr vërejtjen se nuk janë shtetet islamike ato të cilat i "filluan dy luftërat botërore".

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 9 Dhjetor 2009, 18:25

Vdiq politikologu amerikan Samuel P. Huntington

Më 24 dhjetor në moshën 81 vjeqare në ishullin Martas Vinejard të Shba-ve vdiq politikologu i mirënjohur Samuel Philips Huntington. Ky lajm jepet ditën e shtunë në web-faqen e Univerzitetit të Harvardit, ku edhe ky politikan punoi për 58 vjet me radhë.
Sanuel P. Huntington, i lindur më 1927, profesor i shkencave politike, këshilltar i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shba-ve dhe udhëheqës i institutit për studime strategjike John-M.-Olin në Universitetin e Harvardit.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 7 Dhjetor 2009, 15:11Shkruan: Naxhi Ibrahimi

Ndalohet me referendum ndërtimi i minareve në Zvicër (?!)þ

Diskriminimi ne fjale dhe veper

Vazhdo leximin!

E Hënë, 30 Nëntor 2009, 17:01

Urimi i Myftiut të Kosovës, Mr. Naim Tërnava me rastin e Kurban- Bajramit

Të nderuar vëllezër dhe motra!

Nesër është ditë feste, dita e parë e Kurban - Bajramit, e pas nesër festa e flamurit, ndaj më lejoni që në emër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës,organeve dhe institucioneve të saja, dhe në emrin tim personal, t’ju uroi për festen e Kurban Bajramit, dhe festen e flamurit me dëshirat më të mira për shëndetin dhe lumturinë tuaj dhe të familjeve tuaja.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 26 Nëntor 2009, 13:53

Franca ndërton xhaminë më të madhe në Evropë

Kryetari i qytetit të Marsejit ditën e djeshme paraqiti se, ky qytet ka projekt të ndërton xhaminë më të madhe në Evropë...

Vazhdo leximin!

E Hënë, 9 Nëntor 2009, 16:11

Kembrixhi me xhami të re

Janë zbuluar planet për xhaminë e re të Kembrixhit që do të kushton 13 milion funta.

Vazhdo leximin!

E Enjte, 5 Nëntor 2009, 19:53Shkruan: Labinot Maliqi

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme