Zbulohet në arkivat greke poema e panjohur kushtuar Ali Pashë Tepelenës

Figura e Ali Pash Tepelenës ka tërhequr vëmendjen e shumë studiuesve dhe historianëve të huaj. Pas vdekjes së tij shumë shkrimtarë francezë shkruajtën për të dhe bëmat, qeverisjen e suksesshme të këtij Pashai i cili ishte largpamës.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 1 Shtator 2010, 22:24

Mrrekulli në trupin tënd

Gjatë procesit të frymëmarrjes mbushen me oksigjen 400 milion alveola në mushkëritë tona. Sipërfaqja e alveolave është 150 m2 .

Vazhdo leximin!

E Dielë, 29 Gusht 2010, 15:32Shkruan: Dr. Ali F. Iljazi

AGJËRUESIT - NJERËZ ME KULTURË TË LARTË CIVILIZUESE

Allahu i madhërishëm në Kur'anin fisnik urdhëron e thotë:
"O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm." (El - Bekare, 183)

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 28 Gusht 2010, 20:30Shkruan: Dr. Ali F.Iljazi

SHKËNDIJA TË URTËSISË

Ekzistojnë 3 lloje njerëzish:

Njeri i kompletuar i cili ka mendimin e drejtë por edhe këshillohet me të tjerët.
Gjysmë njeri është ai i cili ka mendimin e drejtë por nuk këshillohet me të tjerët.
Njeri por s’është njeri, është ai që nuk mendon fare dhe nuk këshillohet me të tjerët.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 28 Gusht 2010, 20:27Shkruan: Prim.Dr.sc Ali Iljazi

Çfarë është një gjen ?

Fjala "gjen" ka shumë kuptime, por në thelb, gjeni është një udhëzim që i jepet trupit tuaj për mënyrën e funksionimit.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 28 Gusht 2010, 18:26Shkruan: Dr. Ali F.Iljazi

Çfarë i bën yndyra trupit tonë ?

Gjeneratat që vijnë do të jenë aq të trashë saqë as në pikëpamje shëndetësore e as financiare nuk do të mund të ekzistojnë. Ka të bëjë me miliona bomba shëtitëse.

Vazhdo leximin!

E Shtunë, 28 Gusht 2010, 18:24Shkruan: Dr. Ali F.Iljazi

A kaloi Shën Pali në Apoloninë e Ilirisë!?

Është krijuar ideja e gabuar se Shën Pali kishte qenë në Apoloninë tonë dhe kishte ngritur aty një komunitet kristian, i cili do të bëhej fillesa e Krishtërimit në Iliri

Vazhdo leximin!

E Hënë, 23 Gusht 2010, 17:32

Informacione që të mendoni

A ju kujtohet koha në të cilën muslimanët udhëhiqnin me botën? A thua vallë pse e humbën muslimanët një pozitë të këtillë? Madje, a thua vallë pse sot hebrenjtë i kontrollojnë shumicën e sistemeve botërore si dhe resurset e saj?
Përreth faktit që, me dekada të tëra, shifrat po 'bërtasin' si përgjigje e thjeshtë ndaj kësaj pyetje, mirëpo, shumica e njerëzve një gjë të këtillë e arsyetojnë dhe e komentojnë në bazë të dëshirave të tyre.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 18 Prill 2010, 08:15

Zbulimi i Psikologut Vander Hoven rreth shqiptimit te fjales "ALLAH"

Vander Hoven, një psikolog nga Hollanda, shpalli zbulimin e tij të ri në lidhje me efektin e të lexuarit të Kuranit dhe përsëritjen e fjalës “Allah”, si tek njerëzit e sëmurë, ashtu edhe tek ata normalë. Profesori hollandez e konfirmon gjetjen e tij me studime dhe kërkime të aplikuara në shumë pacientë për një periudhë kohore mbi tre vjeçare.

Vazhdo leximin!

E Hënë, 29 Mars 2010, 21:07

HIPERTENSIONI - Shtypja e lartë e gjakut

Definimi I termit tension

Zemra shtyn gjakun ne menyrë homogjene dhe pulsante, ne çdo sistol nxirret nga zemra nje volum i caktuar gjaku e me pas ka nje moment pushimi qe quhet diastole. Gjate diastoles zemra mbushet perseri me gjak per te vazhduar ne sisitolen e ciklit te ri. Kjo menyr e punes se zemres me faza aktive dhe pasive shpjegon faktin se tek T.A kemi vlerën minimale disatolën dhe maximale sisitola.
Pra vlerat optomale te tensionit jan:80mmHg diastoliku-120mmHg sisitoliku. Ne studimet e fundit eshte vertetuar nje perkufizim i qendrueshem ku këto vlera janë 90mmHg diastoliku-130mmHg sistoliku. Kur kemi rritje te ketyre vlerave ateherë kemi HIPERTENSION.

Vazhdo leximin!

E Premte, 19 Mars 2010, 18:08Shkruan: ADISA SAHITI

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme