Maturidinjtë – الماتريدية

Gjeneza e Maturidiut eshte Muhammed Bin Muhammed Bin Mahmud, i njohur me Ebi Mensur El-Maturidi, i lindur ne Maturid, vend ne Samarkand, te Transoksianise.

Vazhdo leximin!

E Mërkurë, 3 Nëntor 2010, 21:30Shkruan: Shejh Muhammed Ebu Zehreh

Trajtesa mbi imanin të autorit Hasan Fehmi efendiu

Libërthi i autorit shkupjan Hasan Fehmi efendiut, me titull Trajtesa mbi imanin, që e kemi para vetes, të përkthyer nga osmanishtja, paraqet edhe një ‘provë’ se tokat shqiptare të populluara me muslimanë paraqesin gurrë të pashterrshme për historinë, kulturën dhe traditën tonë islame, që pason traditën pasur të Suzi Prizrenit, Mesih Prishtinasit, Isak Çelebiut nga Shkupi, Jahja bej Dukagjinit nga shekujt XVI-XVII, të bejtexhinjve Muhamet Kuçukut, Ibrahim Nezimit dhe rilindasve si Naim e Sami Frashërit, Rexhep Vokës, Tahir Boshnjakut, Dervish Himës në shekujt XIX-XX dhe shumë të tjerëve gjatë shekujve të kaluar.

Vazhdo leximin!

E Dielë, 23 Gusht 2009, 20:57Shkruan: Nexhat Ibrahimi

Burimet e dijes në shkencën e akaidit

Çështja e burimeve të dijes është njëri ndër problemet themelore të teorisë së dijes, epistemiologjisë. Çdo teori e dijes duhet të përgjigjet në pyetjet: me anë të çkahit arrihet dija, si lind (krijohet) dhe cilat janë burimet e saj?

Vazhdo leximin!

E Hënë, 17 Gusht 2009, 07:23Shkruan: Mr. Muharem Omerdiq

RSS per kategorine Lajme Shfletuesi i Kur'anit

  • RSS per kategorine Lajme